Oškvarkové pagáče
Foto: csicsi
na 190-200 °C
Suroviny
Cesto: | |
1 kg |
|
1/2 kocky |
|
300 ml |
|
1 KL |
|
1 bal. |
|
3 ks |
|
250 ml pochúťková |
|
1 PL |
|
200 g mleté |
|
3 PL |
|
|
|
400 g mleté |
|
|
|
|
|
Na potretie: | |
1 ks |
|
Postup
-
1
Postup je jednoduchý najprv spravíme kvások: do 3 dl vlažného mlieka pridáme cukor a droždie - necháme napučať.
- 2
Do veľkej misy pridáme preosiatu múku. Do jednej strany som dala kvások a do druhej strany soľ, vajíčka a Palmarin. Postupne som pridávala pochúťkovú smotanu, pomleté oškvarky (cca 200 g, ja som dávala 1 kelímok) a nakoniec ocot. Cesto som dobre vymiesila, prikryla s potravinárskou fóliou a nechala nakysnúť (cca 30 minút).
- 3
Ďalšie oškvarky rozrobíme s masťou. Nakysnuté cesto rozvaľkáme a natrieme oškvarkami, trošku ešte môžeme posoliť.
- 4
Cesto prekladáme 3x po 15 minútach. Na koniec z cesta vykrajujeme kolieska alebo štvorce, poukladáme na plech, potrieme žĺtkom a necháme kysnúť ešte pár minút.
- 5
Pečieme v rúre vyhriatej na 190 - 200 °C cca 20 minút (do zlatista). Necháme vychladnúť a môžeme podávať. Prajem dobrú chuť!
Tiež oškvarkové pagáče:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu