Oškvarkové pagáče
Oškvarkové pagáče

Oškvarkové pagáče

csicsi - bez fotkycsicsi, 8. augusta 2024
Oškvarkové pagáče
Foto: csicsi
20 minút
na 190-200 °C

Suroviny

Cesto:
1 kg
1/2 kocky
300 ml
1 KL
1 bal.
3 ks
250 ml pochúťková
1 PL
200 g mleté
3 PL
400 g mleté
Na potretie:
1 ks




Postup

  1. 1

    Postup je jednoduchý najprv spravíme kvások: do 3 dl vlažného mlieka pridáme cukor a droždie - necháme napučať.

  2. 2

    Do veľkej misy pridáme preosiatu múku. Do jednej strany som dala kvások a do druhej strany soľ, vajíčka a Palmarin. Postupne som pridávala pochúťkovú smotanu, pomleté oškvarky (cca 200 g, ja som dávala 1 kelímok) a nakoniec ocot. Cesto som dobre vymiesila, prikryla s potravinárskou fóliou a nechala nakysnúť (cca 30 minút).

  3. 3

    Ďalšie oškvarky rozrobíme s masťou. Nakysnuté cesto rozvaľkáme a natrieme oškvarkami, trošku ešte môžeme posoliť.

  4. 4

    Cesto prekladáme 3x po 15 minútach. Na koniec z cesta vykrajujeme kolieska alebo štvorce, poukladáme na plech, potrieme žĺtkom a necháme kysnúť ešte pár minút.

  5. 5

    Pečieme v rúre vyhriatej na 190 - 200 °C cca 20 minút (do zlatista). Necháme vychladnúť a môžeme podávať. Prajem dobrú chuť!

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia