Vajcia nakladané v octe fotorecept
Foto: tejaja
Tento recept bol uverejnený v časopise Život pred vyše 30 rokmi. Vyskúšala som a zachutil nám. Odvtedy takéto vajcia robievam a stále sú Zobraziť celý popisTento recept bol uverejnený v časopise Život pred vyše 30 rokmi. Vyskúšala som a zachutil nám. Odvtedy takéto vajcia robievam a stále sú obľúbené.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Vajcia uvaríme natvrdo. Zlejeme horúcu vodu, zalejeme studenou a necháme ich vychladnúť. Potom ich olúpeme.
-
2
Olúpané vajcia dáme do fľaše, ktorá sa dá uzavrieť.
-
3
Pridáme strúčik cesnaku a feferónku.
-
4
Vodu, ocot, cukor a korenie povaríme asi 3 minúty a necháme vychladnúť.
-
5
Potom týmto nálevom vajcia zalejeme.
-
6
Fľašu uzatvoríme a dáme na niekoľko dní do chladničky (4-5 dní).
-
7
Podávame so zeleninou a chlebom ako večeru alebo olovrant, príp. na raňajky, môžeme použiť ako súčasť obložených mís, ako predjedlo a pod.
Neviem, ći sa chãpeme, toto nie je recept na uchovãvanie vajec. Je to recept vajcia, ktoré sa po tých niekoľkých dňoch jedia napr. na večeru. Za ten cas získajú výbornú chuť z korenín a feferœnky a zãVoru.
Vím já. Když vařím vejce natvrdo, uvařím jich víc - takže pro mě je to zpříjemnění - bude jiná chuť a vydrží... teda, mně asi ne.
Keď som robila tieto vajcia prvý raz pred rokmi, tiež sa mi zdalo veľa octu, ale nové jedlo robím vždy podľa receptu, až potom si ho uporavujem podľa seba. Tak to bolo aj s tým octom, ale nie je to kupodivu veľa. Má to asi takú kyslosť ako nakladané uhorky. Zázvor a feferónka zmenia tú kyslosť. Chcelo by to, aby ste si odskúšali a potom upravili množstvo octu, ak vám to príde veľa.
Díky za pripomenutie utopencov, tie som nerobila už fakt veľmi dávno :)))
Rozumiem...mne vajcia tiež nevydržia dlho v nijakej podobe, mám ich veľmi rada. Mám tú výhodu, že mám od dcéry domáce.
Pekný deň:)
varecha.pravda.sk/recepty/pikantni-nakladana-vejce/64498-...