Vajcia nakladané v octe fotorecept
Foto: tejaja
Tento recept bol uverejnený v časopise Život pred vyše 30 rokmi. Vyskúšala som a zachutil nám. Odvtedy takéto vajcia robievam a stále sú Zobraziť celý popisTento recept bol uverejnený v časopise Život pred vyše 30 rokmi. Vyskúšala som a zachutil nám. Odvtedy takéto vajcia robievam a stále sú obľúbené.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Vajcia uvaríme natvrdo. Zlejeme horúcu vodu, zalejeme studenou a necháme ich vychladnúť. Potom ich olúpeme.
-
2
Olúpané vajcia dáme do fľaše, ktorá sa dá uzavrieť.
-
3
Pridáme strúčik cesnaku a feferónku.
-
4
Vodu, ocot, cukor a korenie povaríme asi 3 minúty a necháme vychladnúť.
-
5
Potom týmto nálevom vajcia zalejeme.
-
6
Fľašu uzatvoríme a dáme na niekoľko dní do chladničky (4-5 dní).
-
7
Podávame so zeleninou a chlebom ako večeru alebo olovrant, príp. na raňajky, môžeme použiť ako súčasť obložených mís, ako predjedlo a pod.
Neviem, ći sa chãpeme, toto nie je recept na uchovãvanie vajec. Je to recept vajcia, ktoré sa po tých niekoľkých dňoch jedia napr. na večeru. Za ten cas získajú výbornú chuť z korenín a feferœnky a zãVoru.
Vím já. Když vařím vejce natvrdo, uvařím jich víc - takže pro mě je to zpříjemnění - bude jiná chuť a vydrží... teda, mně asi ne.