Nakladané vajcia
Nakladané vajcia

Vajcia nakladané v octe fotorecept

tejaja - bez fotkytejaja, 7. októbra 2024
Vajcia nakladané v octe (fotorecept)
Foto: tejaja

Tento recept bol uverejnený v časopise Život pred vyše 30 rokmi. Vyskúšala som a zachutil nám. Odvtedy takéto vajcia robievam a stále sú Zobraziť celý popisTento recept bol uverejnený v časopise Život pred vyše 30 rokmi. Vyskúšala som a zachutil nám. Odvtedy takéto vajcia robievam a stále sú obľúbené.

3
porcie
30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

6 ks
1 strúčik
1-2 ks
2 dl
1 dl
1 štipka
niekoľko zrniečok
cca 2 cm (nemusí byť)




Postup

  1. 1

    Vajcia uvaríme natvrdo. Zlejeme horúcu vodu, zalejeme studenou a necháme ich vychladnúť. Potom ich olúpeme.

    Vajcia nakladané v octe (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Olúpané vajcia dáme do fľaše, ktorá sa dá uzavrieť.

    Vajcia nakladané v octe (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme strúčik cesnaku a feferónku.

    Vajcia nakladané v octe (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vodu, ocot, cukor a korenie povaríme asi 3 minúty a necháme vychladnúť.

    Vajcia nakladané v octe (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Potom týmto nálevom vajcia zalejeme.

    Vajcia nakladané v octe (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Fľašu uzatvoríme a dáme na niekoľko dní do chladničky (4-5 dní).

    Vajcia nakladané v octe (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Podávame so zeleninou a chlebom ako večeru alebo olovrant, príp. na raňajky, môžeme použiť ako súčasť obložených mís, ako predjedlo a pod.

Diskusia k receptu

haji
Pohodlný způsob jak mít uvařená vajíčka v lednici po ruce.
1x sobon
tejaja
@haji (7.10.2024 16:21)

Neviem, ći sa chãpeme, toto nie je recept na uchovãvanie vajec. Je to recept vajcia, ktoré sa po tých niekoľkých dňoch jedia napr. na večeru. Za ten cas získajú výbornú chuť z korenín a feferœnky a zãVoru.
haji
@tejaja (7.10.2024 17:21)
Vím já. Když vařím vejce natvrdo, uvařím jich víc - takže pro mě je to zpříjemnění - bude jiná chuť a vydrží... teda, mně asi ne.
kucharka
Určite vyskúšam. Poznám niečo podobné, robia to v Anglicku, ale dávajú červený/tmavý ocot.
chemik
Konečně nezeleninový recept pro mne nezahradníka. Mám v oblibě věci v kořeněném octovém nálevu jako utopence ze špekáčků, karbanátků, pečenáče nebo teď v sezoně úžasné řízky z bedel. Zkusil bych přidat i vařená vejce, ale octový nálev 2 díly octa : 1 dílu vody mi připadá silně kyselý neb obvykle používám ocet 1:3. Zřejmě nenasákavá vejce vyžadují octu více.
tejaja
@chemik (8.10.2024 02:25)

Keď som robila tieto vajcia prvý raz pred rokmi, tiež sa mi zdalo veľa octu, ale nové jedlo robím vždy podľa receptu, až potom si ho uporavujem podľa seba. Tak to bolo aj s tým octom, ale nie je to kupodivu veľa. Má to asi takú kyslosť ako nakladané uhorky. Zázvor a feferónka zmenia tú kyslosť. Chcelo by to, aby ste si odskúšali a potom upravili množstvo octu, ak vám to príde veľa.
Díky za pripomenutie utopencov, tie som nerobila už fakt veľmi dávno :)))
1x hanis
tejaja
@haji (7.10.2024 21:41)
Rozumiem...mne vajcia tiež nevydržia dlho v nijakej podobe, mám ich veľmi rada. Mám tú výhodu, že mám od dcéry domáce.
Pekný deň:)
sobon
Paci sa mi recept, tusim to vyskusam😊co ludia nevymyslia👍
tejaja
@mijaita (9.10.2024 10:28) Krásne:) Kedysi, keď dcéra chovala prepeličky, som prepeličie vajcia používala dosť veľa. Teraz už ale nemám dodávateľa. :)))





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia