Moravský vrabec s dusenou novou hlávkovou kapustou fotorecept
Dnešný obed nám veľmi chutil aj bez pridávania múky...
Postup
-
1
Moravský vrabec: Bravčové plece nakrájame na približne rovnako väčšie kúsky. Mäso vložíme do pekáča, osolíme, posypeme rascou, pridáme ošúpanú nahrubo nakrájanú cibuľu a na drobno nakrájaný cesnak. Podlejeme vodou a dáme piecť do horúcej rúry.
- 2
V priebehu pečenia mäso polievame vlastným výpekom, prípadne teplou vodou a obraciame. Do mäkka upečené mäso bolo dnes iba s výpekom bez múky.
- 3
Dusená nová hlávková kapusta: Očistenú a hlúbiku zbavenú hlávku kapusty nakrájame na široké rezance. Cibuľu nakrájame na drobno, orestujeme s rascou a pridáme pre farbu trošku mletej červenej papriky. Podlejeme vodou, pridáme soľ, cukor a vložíme nakrájanú kapustu, ktorú dusíme do mäkka. Občas skontrolujeme, premiešame a v prípade potreby podlejeme. Ochutnáme a podľa vlastnej chuti dáme ocot. Dnes ani kapusta nebola zahusťovaná múkou. Bola len s malým množstvom vlastnej šťavy.
- 4
Príloha boli varené zemiaky alebo žemľové knedľe.
Tiež bravčové mäso:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu