Foto: betinka60
Urodilo sa mi veľa uhoriek a hľadala som na internete iný spôsob ako ich zavárať. A našla som, sú vynikajúce.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Čerstvé malé uhorky (tie sú najlepšie) pokrájame na malé kúsky.
-
2
Všetky ingrediencie okrem uhoriek a cesnaku zmiešame v hrnci a vytvoríme omáčku. Pokrájané uhorky vložíme do omáčky, premiešame a dáme variť na 15-20 minút. Viac nie, aby ostali chrumkavé... Po 15-20 minútach pridáme pretlačený cesnak. Premiešame a ešte prevaríme. Ja som varila 15 minút a potom s cesnakom ešte 5 minút.
- 3
Horúcu zmes naložíme do pohárov, uzavrieme viečkom a prevrátime hore dnom na pár minút. Ja som použila poháre od horčice, od tatárskej omáčky. Už som nezavárala.
- 4
Bolo to dobré ešte než sa to varilo a len nedávno som otvorila prvý pohár, no jedna báseň :)
Tiež zavárané uhorky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
veď to,že ani ja moc kečup nemusím,ale deti radi,tak som vyskúšala a chutilo,ani nie je poznať ,že tam kečup :)