Sladko-kyslá fazuľačka fotorecept
Foto: svetliii
Sladko-kyslá fazuľačka, ktorú by mala vedieť pripraviť každá gazdinka. Je množstvo receptov a verzií a ja ju robím takto. Množstvo si treba prispôsobiť Zobraziť celý popisSladko-kyslá fazuľačka, ktorú by mala vedieť pripraviť každá gazdinka. Je množstvo receptov a verzií a ja ju robím takto. Množstvo si treba prispôsobiť kvôli objemu hrnca. Každý varí iné množstvo, takže približne...
Suroviny
300 g |
|
500 g (kosť) |
|
6 ks stredné |
|
250 ml |
|
1 ks väčšia |
|
5 strúčikov |
|
(alebo bravčová masť) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
domáca |
|
Postup
-
1
Ako prvé si najlepšie na noc namočíme fazuľu do vody, aby zmäkla. V hrnci na oleji do hneda upražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme bobkový list, korenie nové celé a necháme rozvoňať.
-
2
Pridáme vopred namočenú fazuľu, zalejeme vodou podľa potreby, pridáme údené mäso alebo kosť a varíme, dokým nebude fazuľa polomäkká. Medzitým si pripravíme zemiaky - umyjeme, nakrájame na kocky. Keď je fazuľa ideálna, vyberieme mäso, pridáme zemiaky, korenie, soľ alebo vegetu podľa chuti a ďalej varíme. Keď už sú zemiaky skoro hotové, pridáme ocot a kryštálový cukor podľa chuti, pretlačený cesnak, sladkú smotanu, môžeme pridať mäso nakrájané na kocky, prípadne ešte dochutíme podľa chuti a necháme chvíľu povariť.
-
3
Nech sa páči, máme hotovo. My ju najradšej podávame s langošmi alebo čerstvým pečivom.
Diskusia k receptu