Nakladané mrkvičky fotorecept
Foto: tejaja
Kto má záhradu, tak to pozná. Na jeseň sa vyberie mrkva a je rôznej veľkosti. Nájdu sa aj úplne maličké, ktoré je ťažko Zobraziť celý popisKto má záhradu, tak to pozná. Na jeseň sa vyberie mrkva a je rôznej veľkosti. Nájdu sa aj úplne maličké, ktoré je ťažko použiť na varenie jedál. Ale hodia sa na nakladanie na sladkokyslo a sú potom vhodnou prílohou k jedlám. Na tento recept sa hodia skutočne len miniatúrne mrkvičky do veľkosti 5 cm.
tepelná úprava
Suroviny
(malá, do veľkosti 5 cm) |
|
Koreniny na 1 malú fľaštičku (cca 3 dl): | |
1 malý kúsok |
|
2 kolieska |
|
1 strúčik |
|
1 ks |
|
2 guľôčky |
|
2 guľôčky |
|
medzi prsty |
|
Nálev: | |
3 dl |
|
1 dl |
|
3 zarovnané PL |
|
1 zarovnaná KL |
|
Postup
-
1
Najprv si pripravíme nálev. Všetky suroviny dáme do do hrnca alebo misky a premiešame. Nálev sa nevarí, počas prípravy mrkvičiek ho občas premiešame, aby sa cukor rozpustil.
-
2
Mrkvičkám odrežeme chvostíky aj lístky. Zalejeme vodou a dobre ich vyperieme, zbavíme hliny. Potom zalejeme čistou vodou a ešte dočistíme novou hubkou na umývanie riadu. Nešúpeme ich, stačí ich hubkou vyšúchať a tak zbaviť nečistôt. Dáme ich do hrnca, zalejeme čistou vodou a cca 3-4 minúty povaríme. Potom ich hneď scedíme.
- 3
Na dno každej fľaštičky uložíme trocha kôpru, cibuľu, bobkový list, čierne a nové korenie, horčicové semienka a cesnak.
- 4
Na korenie naukladáme pripravené mrkvičky, trocha ich vo fľaši strasieme, aby neboli zbytočné medzery. Zalejeme nálevom.
- 5
Fľaštičky uzavrieme a sterilizujeme vo vodnom kúpeli 20 minút. Necháme vychladnúť, potom ich vyberieme a odložíme. Používame ako kyslé uhorky, čalamádu a pod.
- 6
Poznámka: Pokiaľ sa nám nálev zvýši, môžeme ho použiť na čerstvý uhorkový šalát alebo čerstvo pripravený šalát z hlávkového šalátu a inej zeleniny.
Tiež mrkva:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Keby ste boli bližšie, podelila by som sa.:)
Ďakujem za milý komentár.