Domáca treska v majonéze

wildfoods - fotkawildfoods, dnes 15:12
Domáca treska v majonéze
Foto: wildfoods

Keď vyskúšaš tento domáci variant, už nikdy ju nebudeš kupovať.

1-2
porcia
15 minút
príprava

Suroviny

2 filety
1 ks
1 ks
1 ks
2 PL
1 PL
1 PL
500 ml
2 ks
4 guľôčky




Postup

  1. 1

    Najprv si uvaríme ošúpanú mrkvu domäkka a necháme ju vychladnúť.

  2. 2

    Do hrnca dáme cca pol litra vody, lyžicu octu, nové korenie, čierne korenie, bobkové listy a soľ podľa chuti. Pridáme filety z tresky a varíme približne 15 minút, aby sa filety pekne rozpadávali.

  3. 3

    V miske zmiešame majonézu s horčicou a pridávame nakrájanú uvarenú mrkvu, nakrájanú cibuľu a nakrájanú kyslú uhorku. Keď je treska uvarená a vychladnutá, roztrháme filety vidličkou na drobné kúsky a tiež pridáme do misky.

  4. 4

    Všetko spolu zamiešame a dochutíme podľa chuti soľou, mletým čiernym korením, poprípade lyžičkou octu.

  5. 5

    K tomu čerstvý rožok a môžeme podávať. Dobrú chuť :) Pre viac tipov a receptov sleduj môj instagramový profil @wildfoodschef kde nájdeš videorecepty.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia