Slivkový lekvár za hodinu fotorecept
Foto: pn
Veľmi rýchlo hotový slivkový lekvár, ktorý nám veľmi chutí.
príprava
na 250 °C
Postup
-
1
Slivky umyjeme, rozkrojíme na polovice, odstránime kôstky. Slivky musia byť pevné. Vložíme ich do hlbokej panvice, polovičky poukladáme vedľa seba reznou stranou nahor. Pokvapkáme octom a vložíme do vyhriatej rúry na 250 stupňov. Po 25 minútach plech so slivkami vyberieme a prisypeme 250 gramov cukru. NEMIEŠAME! Vrátime do rúry a pečieme na 250 stupňov 15 minút. Potom opäť vyberieme, znova posypeme 250 gramami cukru a znova vložíme do rúry na 15 minút pri 250 stupňoch. Počas procesu pečenia v rúre sa slivky nesmú miešať, lebo by prihoreli!
-
2
Potom upečené slivky opatrne preložíme do hrnca alebo misy, pridáme rum, vanilkový cukor a škoricu a rozmixujeme tyčovým mixérom.
-
3
Horúci lekvár opatrne naplníme do pohárov. Zatvoríme viečkom, poháre obrátime hore dnom a dáme do deky alebo uteráka, kým nevychladne. Z tohto množstva mám 5 malých pohárov.
Daj prosím Ťa potom vedieť. Aj mňa zaujal tento recept. Pred 4-5 rokmi som robila podobný recept. Lekvár bol výborný, ale trúba bola strašne, ale že fakt strašne zadrbaná.
Na budúci týždeň idem na dovolenku. Ak lekvár do utorka stihnem (lebo - ako vždy- milión vecí na poslednú chvíľu), určite napíšem o svojej skúsenosti.
Slivky sa musia dať do hlbokého plechu
Slivky sa musia dať do hlbokého plechu