Slivkový lekvár
Slivkový lekvár

Slivkový lekvár za hodinu fotorecept

pn - fotkapn, 30. augusta 2024
Slivkový lekvár za hodinu (fotorecept)
Foto: pn

Veľmi rýchlo hotový slivkový lekvár, ktorý nám veľmi chutí.

20 minút
príprava
55 minút
na 250 °C

Suroviny

2 kg
500 g
2 PL
4 PL
1 bal.
1 KL




Postup

  1. 1

    Slivky umyjeme, rozkrojíme na polovice, odstránime kôstky. Slivky musia byť pevné. Vložíme ich do hlbokej panvice, polovičky poukladáme vedľa seba reznou stranou nahor. Pokvapkáme octom a vložíme do vyhriatej rúry na 250 stupňov. Po 25 minútach plech so slivkami vyberieme a prisypeme 250 gramov cukru. NEMIEŠAME! Vrátime do rúry a pečieme na 250 stupňov 15 minút. Potom opäť vyberieme, znova posypeme 250 gramami cukru a znova vložíme do rúry na 15 minút pri 250 stupňoch. Počas procesu pečenia v rúre sa slivky nesmú miešať, lebo by prihoreli!

    Slivkový lekvár za hodinu (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Potom upečené slivky opatrne preložíme do hrnca alebo misy, pridáme rum, vanilkový cukor a škoricu a rozmixujeme tyčovým mixérom.

    Slivkový lekvár za hodinu (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Horúci lekvár opatrne naplníme do pohárov. Zatvoríme viečkom, poháre obrátime hore dnom a dáme do deky alebo uteráka, kým nevychladne. Z tohto množstva mám 5 malých pohárov.

Diskusia k receptu

farbuska
Tento recept ma veru oslovil a vyskúšam. Ďakujem. Jediné, čo mi trochu prekáža je zapínať rúru v týchto horúčavách na 250! Ale snáď neskoršie večer alebo veľmi skoro ráno ...
1x zolik
zolik
@farbuska (30.8.2024 12:37)
Daj prosím Ťa potom vedieť. Aj mňa zaujal tento recept. Pred 4-5 rokmi som robila podobný recept. Lekvár bol výborný, ale trúba bola strašne, ale že fakt strašne zadrbaná.
farbuska
@zolik (30.8.2024 12:58)
Na budúci týždeň idem na dovolenku. Ak lekvár do utorka stihnem (lebo - ako vždy- milión vecí na poslednú chvíľu), určite napíšem o svojej skúsenosti.
1x zolik
9153_1670018805 - profilový obrázok
pn
pn
@zolik (30.8.2024 12:58)

Slivky sa musia dať do hlbokého plechu
1x zolik




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia