Cesnakový ocot
Cesnakový ocot

Ocot s cesnakom a bobkovým listom fotorecept

tejaja - bez fotkytejaja, včera 19:24
Ocot s cesnakom a bobkovým listom (fotorecept)
Foto: tejaja

Toto je super vychytávka. Takto pripravený ocot zjemní cesnakovú chuť a naopak, cesnak zlahodní ocot. Navzájom si dajú iný rozmer. Bobkový list to Zobraziť celý popisToto je super vychytávka. Takto pripravený ocot zjemní cesnakovú chuť a naopak, cesnak zlahodní ocot. Navzájom si dajú iný rozmer. Bobkový list to všetko podtrhne. Pri použití je jedlo jemnejšie ochutené, pričom nestráca chuť ingrediencií, ktoré sú použité.

15 minút
príprava

Suroviny

 menšie




Postup

  1. 1

    Nachystáme si sklenené fľaštičky od kečupu, olív a pod. Drevené špajle odrežeme na takú dĺžku, aby sa vošli do fľaštičky a tá sa dala uzatvoriť.

  2. 2

    Strúčiky cesnaku olúpeme. Bobkové listy, pokiaľ sú veľké, rozrežeme na polovice, aby vošli do fľaštičky.

  3. 3

    Na špajle po celej dĺžke striedavo napichujeme strúčik cesnaku a bobkový list.

    Ocot s cesnakom a bobkovým listom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Špajľu opatrne vložíme do fľaštičky.

    Ocot s cesnakom a bobkovým listom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Do fľaštičky nalejeme ocot až dovrchu.

    Ocot s cesnakom a bobkovým listom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Fľaštičku uzatvoríme a odložíme. Necháme stáť cca 3 týždne, potom môžeme používať. Týmto octom ochucujeme jedlá, ktoré bežne dochucujeme octom aj cesnakom, napr. zemiaky nakyslo alebo iné prívarky. Pokrm má oveľa lepšiu chuť ako keď dochutíme čerstvým cesnakom a k tomu octom.

  7. 7

    Poznámka: Zvyknem si urobiť tento ocot do 3-4 fľaštičiek a keď začnem používať poslednú, robím ďalšiu dávku.

Diskusia k receptu