Ocot s cesnakom a bobkovým listom fotorecept
Toto je super vychytávka. Takto pripravený ocot zjemní cesnakovú chuť a naopak, cesnak zlahodní ocot. Navzájom si dajú iný rozmer. Bobkový list to Zobraziť celý popisToto je super vychytávka. Takto pripravený ocot zjemní cesnakovú chuť a naopak, cesnak zlahodní ocot. Navzájom si dajú iný rozmer. Bobkový list to všetko podtrhne. Pri použití je jedlo jemnejšie ochutené, pričom nestráca chuť ingrediencií, ktoré sú použité.
príprava
Postup
-
1
Nachystáme si sklenené fľaštičky od kečupu, olív a pod. Drevené špajle odrežeme na takú dĺžku, aby sa vošli do fľaštičky a tá sa dala uzatvoriť.
- 2
Strúčiky cesnaku olúpeme. Bobkové listy, pokiaľ sú veľké, rozrežeme na polovice, aby vošli do fľaštičky.
- 3
Na špajle po celej dĺžke striedavo napichujeme strúčik cesnaku a bobkový list.
- 4
Špajľu opatrne vložíme do fľaštičky.
- 5
Do fľaštičky nalejeme ocot až dovrchu.
- 6
Fľaštičku uzatvoríme a odložíme. Necháme stáť cca 3 týždne, potom môžeme používať. Týmto octom ochucujeme jedlá, ktoré bežne dochucujeme octom aj cesnakom, napr. zemiaky nakyslo alebo iné prívarky. Pokrm má oveľa lepšiu chuť ako keď dochutíme čerstvým cesnakom a k tomu octom.
- 7
Poznámka: Zvyknem si urobiť tento ocot do 3-4 fľaštičiek a keď začnem používať poslednú, robím ďalšiu dávku.
Tiež ocot:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu