Sterilizovaná cvikla fotorecept
Foto: olinecka
Úroda cvikly, ktorú sme pozbierali zo záhradky, je už v pohároch. Bude na zimu. Cvikla v sladkokyslom náleve, ako príloha k jedlám.
7
porcií
porcií
40 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cviklu uvaríme domäkka, ošúpeme, nastrúhame na strúhadle alebo nakrájame na malé kocky či plátky.
-
2
Uvaríme nálev, ktorý primiešame k cvikle, naplníme čisté uzatváracie poháre.
-
3
Poháre uzavrieme viečkom, dáme do hrnca s vodou sterilizovať 15 minút. Trocha dávam do chladničky k obedu.
-
4
Horúce poháre zakryjeme utierkou a necháme vychladnúť.
Diskusia k receptu