Zaváraná cvikla
Zaváraná cvikla

Sterilizovaná cvikla fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 12. októbra 2024
Sterilizovaná cvikla (fotorecept)
Foto: olinecka

Úroda cvikly, ktorú sme pozbierali zo záhradky, je už v pohároch. Bude na zimu. Cvikla v sladkokyslom náleve, ako príloha k jedlám.

7
porcií
40 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 kg
1 l studená
250 ml
300 g




Postup

  1. 1

    Cviklu uvaríme domäkka, ošúpeme, nastrúhame na strúhadle alebo nakrájame na malé kocky či plátky.

    Sterilizovaná cvikla (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Uvaríme nálev, ktorý primiešame k cvikle, naplníme čisté uzatváracie poháre.

    Sterilizovaná cvikla (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Poháre uzavrieme viečkom, dáme do hrnca s vodou sterilizovať 15 minút. Trocha dávam do chladničky k obedu.

    Sterilizovaná cvikla (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Horúce poháre zakryjeme utierkou a necháme vychladnúť.

    Sterilizovaná cvikla (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

farbuska
Tuším aj ja pár pohárov zasterilizujem, lebo cviklu mám rada vo všetkých podobách. Aj keď nemám záhradu a cviklu musím kúpiť. Vďaka za nakopnutie. :)