Čierny chlieb bez lepku s pošírovaným vajcom, avokádom a údeným lososom
Foto: novalim
Kvalitné a výživné raňajky sú základ každého dňa. My vám také dnes ponúkame v našom recepte. A ak to ešte neviete, môžete
sa Zobraziť celý popisKvalitné a výživné raňajky sú základ každého dňa. My vám také dnes ponúkame v našom recepte. A ak to ešte neviete, môžete
sa naučiť pripraviť efektné pošírované vajce. Je to trošku náročnejšie, ale výsledok stojí za to. S kúskami údeného lososa a
avokádom na našom novom čiernom bezgluténovom chlebíku so zníženým obsahom sacharidov, si vykúzlite raňajky ako z
luxusného hotela.
Zdroj: www.novalim.sk
porcie
príprava
Postup
-
1
Najprv si do väčšieho širokého hrnca dáme variť vodu bez soli. Kým nám voda zovrie, pripravíme si chlebík. Krajce čierneho chleba potrieme krémovým syrom, na ktorý poukladáme plátky údeného lososa.
- 2
Avokáda prekrojíme, vyberieme kôstky a pokvapkáme trochou citrónovej šťavy, aby nezoxidovali. Každú polovicu avokáda nakrájame na tenké plátky a uložíme na jednu stranu každého krajca chleba. Podľa chuti môžeme avokádo jemne osoliť a okoreniť.
- 3
Keď voda vrie, stíšime teplotu ohrevu. Voda nesmie prudko vrieť, poškodilo by to vajce. Do vody pridáme 2 PL octu, vďaka ktorému sa bielok rýchlo zrazí.
- 4
Pomocou lyžice alebo varechy roztočíme vodu v hrnci, aby sme vytvorili vír. Vajíčka varíme postupne po jednom. Vždy si každé najprv rozbijeme do hrnčeka. Opatrne, z čo najmenšej výšky, vylejeme z hrnčeka vajíčko do stredu vodného víru. Ak chceme mať žĺtky úplne tekuté, varíme 3 minúty. Ak chceme žĺtky pevnejšie, tak pridáme aspoň minútu varenia navyše.
- 5
Uvarené pošírované vajce vždy vyberieme dierkovanou naberačkou a ideálne ihneď vložíme do pripravenej nádoby so studenou vodou. Tak zastavíme proces varenia a konzistencia žĺtkov zostane presne podľa nášho želania. Vajce ihneď položíme na chlebík vedľa avokáda a podávame posypané nasekanou pažítkou. Ozdobiť môžeme plátkami citróna.
Tiež chlieb:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu