Zemiakový guláš so zeleninou fotorecept
Zemiaky sú, ako sa vraví, jedným zo základov slovenskej kuchyne. Slúžia nielen ako príloha, ale pripravujú sa z nich rôzne jedlá. Jedným z Zobraziť celý popisZemiaky sú, ako sa vraví, jedným zo základov slovenskej kuchyne. Slúžia nielen ako príloha, ale pripravujú sa z nich rôzne jedlá. Jedným z nich je aj tento guláš.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky očistíme a nakrájame na kocky. Cibuľu narežeme na kolieska, papriku na pásiky a paradajky na menšie časti.
- 2
Cibuľu orestujeme na oleji, pridáme nakrájaný cesnak a necháme ho rozvoňať. Pridáme mletú papriku a premiešame.
- 3
Vložíme pór, zemiaky, papriku a paradajky.
- 4
Podlejeme cca ½ l vody, pridáme rascu, majoránku a soľ. Premiešame a zakryté dusíme 20 minút.
- 5
Potom guláš zjemníme smotanou a pridáme nasekanú vňať. Premiešame a odstavíme.
- 6
Nakoniec podľa chuti dochutíme octom.
Tiež guláš:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu