Pavlovky plnené jogurtovým krémom a ovocím fotorecept
Pre milovníkov snehového cesta, aktuálne na blížiace sa sviatky.
porcií
príprava
na 150/100 °C
Suroviny
4 ks |
|
130 g |
|
130 g |
|
1 ČL |
|
1 ČL (Solamyl alebo Gustin) |
|
Krém: | |
250 g (v črievku) |
|
200-250 ml (33 %) |
|
(alebo iné ovocie podľa chuti) |
|
Postup
-
1
Suroviny na snehové cesto. Bielky vyšľaháme do peny, postupne pridáme kryštálový cukor a šľaháme na najvyššom stupni mixéra kým sa kryštáliky cukru nerozpustia.
-
2
Následne pridáme práškový cukor šľaháme do tuha. Nakoniec na malých otáčkach vmiešame škrob a ocot. Premiešame.
-
3
Cesto dáme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou a nanášame minipavlovky na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 150 stupňov na strednej mriežke 4-5 minút. Potom teplotu znížime na 100 stupňov a pečieme (sušíme) ďalších 70-80 minút.
-
4
Suroviny na plnku...
-
5
Smotanu vyšľaháme do zhustnutia, pridáme jogurtovú plnku v črievku a zašľaháme do tuha. Krém dáme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou, naplníme pavlovky a ozdobíme ovocím... Dobrú chuť...
Diskusia k receptu