Snehové kocky s minislivkami fotorecept
Foto: helena10
Sladkokyslé šťavnaté minislivky sú z plánky, ktorá rastie pod lesom na lúke...
na 175 °C
Suroviny
Tvarohové cesto: | |
3 ks väčšie |
|
štipka |
|
1 hrnček (200 ml) |
|
250 g (z kelímka) |
|
2 hrnčeky |
|
1 bal. |
|
Slivková náplň: | |
900 g |
|
3 PL (trstinový) |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
2-3 PL |
|
Sneh: | |
3 ks väčšie |
|
3-4 PL |
|
1 PL (Zlatý klas) |
|
1 KL |
|
Na plech: | |
|
|
|
Postup
-
1
Veľkosť hrnčeka je 200 ml, veľkosť plechu 20x35x6 cm.
- 2
Polovičky očistených sladkokyslých šťavnatých minisliviek som dochutila uvedenými surovinami podľa vlastnej chuti. Ak nemáte radi veľa sliviek v koláči, dajte menšie množstvo a veľké slivky nakrájajte na štvrtiny. Ochutenie sliviek je na vás...
- 3
Na cesto v miske šľahám žĺtky s cukrom, štipkou soli a pridám tvaroh. K vymiešanej zmesi po častiach pridávam múku s práškom do pečiva. Vymiešam poriadne (ručným mixérom).
- 4
Hustejšie cesto rozotriem na vymastený a strúhankou posypaný plech, zarovnám. Na cesto rozložím pripravené ochutené slivky. Vo vyhriatej rúre na 175 stupňov pečiem 20 minút.
- 5
Z bielkov s cukrom vyšľahám sneh a nakoniec zašľahám škrob a ocot. Potom predpečený koláč vyberiem z rúry a navrch rozotriem vyšľahaný sneh.
- 6
Koláč vložím naspäť do rúry a pečiem ešte cca 10 minút. Kontrolujem.
- 7
Upečený koláč nakrájam až po riadnom vychladnutí.
Tiež slivkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu