Kyslá šošovicová polievka
Suroviny
150 ml |
|
|
|
1 ks |
|
1 PL |
|
1 KL |
|
2 ks menší |
|
1/2 ks |
|
4 ks menšia |
|
|
|
3 PL |
|
3 ks |
|
1 ks |
|
3 ks |
|
|
|
|
|
štipka |
|
1 KL |
|
3 PL |
|
1 PL |
|
|
|
|
Postup
-
1
Z oleja, múky, nadrobno nakrájanej cibule urobím zápražku. Pridám červenú mletú papriku, zalejem vodou a za občasného miešania prevarím.
- 2
Okorením – dám bobkový list, štipku rasce, celé čierne i nové korenie, bujón. Šošovicu, ktorá bola vopred namočená asi 4 hodiny, prilejem aj s vodou a nechám chvíľu variť.
- 3
Nasleduje pridanie očistenej a nakrájanej zeleniny aj zemiakov. Potom vlejem taktiež vopred vo vode namočené vločky a varím. Osolím, okorením podľa potreby. Sem tam premiešam.
- 4
Keď je šošovica a zelenina uvarená, dám do polievky nasekaný kôpor, a vlejem prevarenú zmes asi deci vody, octu a cukru – vopred extra spolu som varila 2-3 minúty. Cukor dávam iba na zjemnenie veľmi ostrého octu. Po zovretí dochutím aj polievkovým korením. Na tanieri posypem narezanou čerstvou petržlenovou vňaťkou.
Tiež Šošovicová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Vyskúšaj... Pekný deň prajem.🌞