Krémové studničky fotorecept

palokuchki - fotkapalokuchki, 16. decembra 2010

Predjedlo, ktore podavame na 1.sviatok vianocny. Napad na studnicky som videla v kucharskej knihe, plnky som si prisposobila podla nasej chuti.

9
porcií
15 minút
príprava
15 minút
na 180C °C

Suroviny

500 g
1 ks
250 g
50 g
5 PL
3 ks
6 ks
2 PL
3 ks




Postup

  1. 1

    Listkove cesto si vyvalkame na hrubku 2mm. Okruhlou formickou priemeru 7cm si povykrajujeme kolieska. Do stredu 2/3 vykrojenych koliesok mensou formickou priemeru 4cm vykrojime mensie kolieska.

    Krémové studničky  (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Plne kolieska potrieme po obvode rozslahanym vajickom. Na vrch polozime kolieska s otvorom, potrieme vajickom a polozime dalsie koliesko s otvorom. Vrch zase potrieme vajickom a dame piect do rury 180C 15 minut.

    Krémové studničky  (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Upecene studnicky vylozime na mriezku a nechame vychladnut.

    Krémové studničky  (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Z odrezkov ktore nam zostali upecieme slane pecivo. Kolieska si potrieme vajickom a namocime do zmesi soli a sezamovych semienok. Ostatne odrezky potrieme vajickom a posypeme solou.

    Krémové studničky  (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na plnku si vymiesame Philadelphia syr s maslom a lyzickou soli. Za staleho slahania pridame mlieko.

    Krémové studničky  (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Plnku si rozdelime na tri casti. Do jednej casti primiesame na drobno nasekanu krevetu. Krem nastriekame ozdobnou trubickou do vnutra studnicky a vrch ozdobime krevetou.

    Krémové studničky  (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Do dalsej casti plnky na drobno nasekame 3 kusky ancoviciek.

    Krémové studničky  (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Krem nastriekame ozdobnou trubickou a vrch ozdobime zakrutenou ancovickou.

    Krémové studničky  (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Do poslednej casti plnky zamiesame na drobno nasekanu pazitku.

    Krémové studničky  (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Vrch ozdobime s kuskom kapary a pazitkou.

    Krémové studničky  (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Odfotila som Philadelphia syr, ktory som pouzila. Namiesto neho sa moze pouzit hociaky jemny tvaroh.

    Krémové studničky  (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

tinca
@palokuchki ukladám a urobím na silvestra,alebo na nový rok vinšovníkom:-) kráááásne
lucylee
jeeeej, tie sú prekrásne, ďalší z tvojich perfiš výtvorov
používateľ nemá avatar
s9
s9
Takéto recepty zbožňujem, majú čo povedať. Ja do takých istých studničiek dávam krevetový alebo z krevetových tyčienk šalát. Vždy mám s tým úspech.
palokuchki
@alexdidi , tvoj recept som tu pred tym nevidela. Je tu tolko receptov, ze sa neda vsetko prezriet. Videla som ale taky isty v jednom casopise. Odtial som vlastne dostala napad na toto jedlo. Ja to robim len na studeno so slanymi alebo sladkymi plnkami. Uz sme skusali aj s uvarenym bielkovym kremom. Chutilo to ako samrole a aj sa to lepsie jedlo. Vsetkym vam dakujem za mile komentare. @samanka dakujem za pozdrav k vianociam aj ja ti zelam prijemne sviatky.
alexdidi
@palokuchki , to je o.k., chcela som Ti len ukázať, že aj takto sa dajú robiť a tiež ich plním aj na studeno s lososovou penou, bryndzovou pomazánkou....najbližšie vyskúšam Tvoju náplň, vyzerá výborne.
mery8658
perfektne!!!!! rada pečiem a vymyšľam z listkoveho cesta. Viem si to predstaviť s parižskym kremom alebo s plnkou ako sa robí trasena torta. teraz už nebudem robiť ale na silvestra vyskušam na slano a na nový rok na sladko ako dezert. Vďaka za inšpiraciu.
jerica
@palokuchki prekrásna práca , foto aj bez komentu čitateľné , spravím aj ja na prvý sviatok keď prídu naši , dám avokádovú plnku , len či to bude také krásne ako tvoje , :-)) ukladám KK
palokuchki
@jerica , urcite budu tvoje kolaciky pekne. Ved doteraz co som videla tvoje recepty tak vsetky boli vynikajuce. Plnky mozes davat ake len chces. Podla chuti, alebo podla toho co mas v ladnicke. Este raz vam dakujem za pochvalu.
porzellanka
Super napad, aj s tymi bielkami ako do samrolov. Dakujem, ukladam, pouzijem este teraz na vianoce. bud ako predjedlo, alebo namiesto torty na 1. sviatok. skusim tam dat karamelovy krem zo salka, ktorym budem plnit mini veternicky (som si priniesla naposledy Salko zo Slovenska :-)))
A zelam tiez krasne a pokojne Vianoce a dobry start do noveho roku.
evanaaa
Palokuchki, v jedno recepte si nám dala viacero nápadov, ktoré môžem aj ja využiť, či už na slano alebo aj na sladko v dia variante. Mám jeden časopis, kde sú len dobroty z lístkového cesta, misím si hi pozrieť. A tiež ti prajem pekné, aj keď teplúčke Vianoce, síce bez snehu, ale si to vynahradíte niečim iným, čo mi tu nemáme.
oprava - musím si ho.....
zdezda
paráda, aj ja takéto urobím, ďakujem a krásne sviatky ti prajem :-)
palokuchki
@dogagador ja som pouzila kupovene listkove cesto, ktore uz bolo rozvalkane od vyrobcu Pampas. Vsetkym vam este raz dakujem a tiez prajem krasne a prijemne vianocne sviatky.
skye
diky moc za recept, vyzera to dobre a urcite vyskusam na silvestra...Prijemne sviatky ....
babav
Krasne,pochutkovo si nich naplnila ! Listkove cesto je vyborna pomocka v kuchyni na slane aj sladke pecivo.U nas ich mozno kupit aj hotove zmracene,treba iba upiect a plnit podla chuti a vole;-)
babav
@dogagador , ja mam najlepsie skusenosti s "Pepperidge Farm "
puff pastry ,alebo mini shells ;-) .




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia