Smažené kalmáry s cuketovým šalátom a kaparovou majonézou

Jakub Reimitz
šéfkuchár reštaurácie Malecón v Bratislave, 28. októbra 2010
Smažené kalmáry s cuketovým šalátom a kaparovou majonézou
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

480 g
100 g
1 ks
z 1/2 ks
 na vyprážanie
1 ks
10 ks




Postup

  1. 1

    Kalmáry nakrájame na kolieska, obalíme v cestíčku a usmažíme v rozpálenom oleji. Hotové kalmáry necháme odkvapkať na kuchynskom papieri.

  2. 2

    Cestíčko: V mixéri rozmixujeme múku, kypriaci prášok, ľad s trochou minerálky. Ochutíme soľou a limetkovou šťavou. Cestíčko by malo byť primerane husté, aby usmažené bolo kypré a chrumkavé.

  3. 3

    Majonéza: Zmiešame majonézu s nasekanými kaparami, nakrájanou pažítkou a dochutíme soľou, korením a limetkovou šťavou.

  4. 4

    Šalát: Cuketu nakrájame na veľmi tenké plátky, ktoré namarinujeme v balzamikovom octe, olivovom oleji so soľou a korením asi 30 minút. Cherry paradajky nakrájame na mesiačiky a zmiešame s cuketami a listovým šalátom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia