Smažené kalmáry s cuketovým šalátom a kaparovou majonézou
Jakub Reimitz
šéfkuchár reštaurácie Malecón v Bratislave, 28. októbra 2010
šéfkuchár reštaurácie Malecón v Bratislave, 28. októbra 2010
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kalmáry nakrájame na kolieska, obalíme v cestíčku a usmažíme v rozpálenom oleji. Hotové kalmáry necháme odkvapkať na kuchynskom papieri.
- 2
Cestíčko: V mixéri rozmixujeme múku, kypriaci prášok, ľad s trochou minerálky. Ochutíme soľou a limetkovou šťavou. Cestíčko by malo byť primerane husté, aby usmažené bolo kypré a chrumkavé.
- 3
Majonéza: Zmiešame majonézu s nasekanými kaparami, nakrájanou pažítkou a dochutíme soľou, korením a limetkovou šťavou.
- 4
Šalát: Cuketu nakrájame na veľmi tenké plátky, ktoré namarinujeme v balzamikovom octe, olivovom oleji so soľou a korením asi 30 minút. Cherry paradajky nakrájame na mesiačiky a zmiešame s cuketami a listovým šalátom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu