Linguine so sardelkami, olivami a pangratattou
šéfkuchár reštaurácie Au cafe v Bratislave, 7. októbra 2010
Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcií
Suroviny
400 g |
|
3 PL |
|
3 strúčiky posekané nadrobno |
|
1 čerstvá pokrájaná nadrobn |
|
100 g naložené v olivovom oleji |
|
200 g vykôstkované |
|
1 PL malé |
|
1 PL |
|
|
|
|
|
2 PL |
|
z 1 ks |
|
3 vetvičky lístky |
|
Postup
-
1
Do rozohriatej panvice nalejeme olivový olej, pridáme cesnak, čili papričku a zľahka opražíme. Pridáme sardelky, čierne olivy, kapary a maslo, ochutíme soľou a mletým čiernym korením a restujeme dozlatista. Podlejeme bielym vínom a pokvapkáme citrónovou šťavou. Krátko podusíme.
- 2
Prihodíme hotové al dente linguine aj s troškou vody, v ktorej sa varili. Pridáme petržlenovú vňať a všetko dôkladne premiešame. Pred podávaním posypeme pangrattatou a pokvapkáme olivovým olejom.
- 3
Náš tip: Pangrattata: Strúhanku z dvoch krajcov pšeničného bieleho chleba nasypeme na panvicu, pridáme čili, petržlenovú vňať, cesnak a na malom ohni restujeme dozlata. Počas restovania pomaly pridávame olivový olej. Pangrattata sa hodí aj na rizoto či do polievky, dodáva krémovým či kašovitým jedlám chrumkavosť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu