Linguine so sardelkami, olivami a pangratattou

Marcel Ihnačák
šéfkuchár reštaurácie Au cafe v Bratislave, 7. októbra 2010
Linguine so sardelkami, olivami a pangratattou
Foto: Pravda - Robert Hüttner
5
porcií

Suroviny

400 g
3 PL
3 strúčiky posekané nadrobno
1 čerstvá pokrájaná nadrobn
100 g naložené v olivovom oleji
200 g vykôstkované
1 PL malé
1 PL
2 PL
z 1 ks
3 vetvičky lístky




Postup

  1. 1

    Do rozohriatej panvice nalejeme olivový olej, pridáme cesnak, čili papričku a zľahka opražíme. Pridáme sardelky, čierne olivy, kapary a maslo, ochutíme soľou a mletým čiernym korením a restujeme dozlatista. Podlejeme bielym vínom a pokvapkáme citrónovou šťavou. Krátko podusíme.

  2. 2

    Prihodíme hotové al dente linguine aj s troškou vody, v ktorej sa varili. Pridáme petržlenovú vňať a všetko dôkladne premiešame. Pred podávaním posypeme pangrattatou a pokvapkáme olivovým olejom.

  3. 3

    Náš tip: Pangrattata: Strúhanku z dvoch krajcov pšeničného bieleho chleba nasypeme na panvicu, pridáme čili, petržlenovú vňať, cesnak a na malom ohni restujeme dozlata. Počas restovania pomaly pridávame olivový olej. Pangrattata sa hodí aj na rizoto či do polievky, dodáva krémovým či kašovitým jedlám chrumkavosť.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia