Foto: jarco
Náhodou som v obchode uvidel celkom pekný kúsok jahňacieho karé a hneď som vedel, čo bude dnes na obed :-) Z nákupu som sa Zobraziť celý popisNáhodou som v obchode uvidel celkom pekný kúsok jahňacieho karé a hneď som vedel, čo bude dnes na obed :-) Z nákupu som sa vrátil až pred jednou, takže som si musel švihnúť. Za pol hodiny to bolo hotové a vzhľadom na málo investovanej energie aj celkom dobré.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Toto nie je recept pre veľkých mäsožrútov :-) Jahňacie karé malo v surovom stave 350 g aj kosťou, bude to zeleninové jedlo s mäsom viac-menej na okrasu. Rozdelil som ho sekáčikom na 3 časti a pripravil si zeleninu. Ešte predtým som dal zohrievať rúru, v ktorej sa budú piecť zemiaky.
-
2
Zohrial som vo woku trochu olivového oleja, do ktorého som nožnicami nastrihal čili papriku (množstvo zvoľte podľa toho, ako máte radi pikantné jedlá, ja som to tentoraz trochu prehnal :-). Na oleji s čili som zo všetkých strán opiekol kúsky jahňaciny. Keď mäso pustilo šťavu, pridal som cibuľu nakrájanú na prúžky, nadrobno nasekaný cesnak a rozmarín (čerstvý som žiaľ nemal, tak som použil sušený - ale nie mletý, len sekaný). Chvíľu som restoval, podlial trochou červeného vína, pridal farebné korenie, kapary, posolil a zakryl pokrievkou.
-
3
Po cca 10 minútach dusenia som pridal cuketu, ešte trochu posolil a dochutil zmesou stredomorských byliniek. Dusil som zakryté ďalších 5 minút.
-
4
Do woku som pridal malé rajčiny nakrájané na štvrťky, zakryl a ešte podusil.
-
5
Po ďalších 5 minútach bolo jedlo hotové.
-
6
Medzitým sa mi upiekli zemiaky v rúre (len som ich umyl, rozkrojil, položil na vymastený plech, pokvapkal olejom a posolil). Ešte som na nich nechal zapiecť po kúsku tvrdého kozieho syra a mohol som podávať.
kozí syr, vynikajúci zapečený aj na figách, hruškách a pod