Carpaccio z jeleňa so šampiňónmi
Branislav Križan
šéfkuchár reštaurácie hotela Matyšák v Bratislave, 19. augusta 2010
šéfkuchár reštaurácie hotela Matyšák v Bratislave, 19. augusta 2010
Foto: Marek Velček
4
porcie
porcie
Postup
-
1
Jelení chrbát odblaníme, opracujeme, osolíme, okoreníme a na oleji sprudka opečieme zo všetkých strán (môžeme použiť aj zmes čerstvých byliniek – tymian, oregano..., ktorými obalíme jelení chrbát). Po opečení zachladíme a vložíme do mrazničky, aby sme ho mohli nakrájať na tenké plátky.
- 2
Plátky jelenieho chrbta uložíme na tanier, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom, nakrájame čerstvé šampiňóny a uložíme ich medzi jelenie plátky.
- 3
Dozdobíme šalátom, ktorý dochutíme soľou, korením, olivovým olejom a balzamikom, pridáme hobliny z parmezánu, kapary a podávame.
- 4
Náš tip: Jelenie carpaccio v letných dňoch dobre padne ako studené predjedlo. Mäso však musí byť čerstvé, kvalitné a zdravotne vyhovujúce, keďže ide o divinu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu