Tartar z kreviet s kaparami
šéfkuchár reštaurácie Malecón a Tapas Baru v Bratislave, 31. decembra 2009
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Silvester a vítanie Nového roku je ten správny čas na vychutnanie si extra lahôdok. Prejedanie však dávno vyšlo z módy. Kto chce Zobraziť celý popis Silvester a vítanie Nového roku je ten správny čas na vychutnanie si extra lahôdok. Prejedanie však dávno vyšlo z módy. Kto chce na svojich hostí urobiť dojem a pritom sa neprehrešiť proti pravidlám zdravej výživy, nech siahne po krevetách.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Tartar: Krevety olúpeme a povaríme v zeleninovom vývare asi 1 minútu a necháme vychladnúť. Nasekáme a zmiešame s jemne nasekanou cibuľkou a na jemno nasekanými kaparami a koriandrom. Dochutíme citrónovou šťavou, olivovým olejom, soľou a čiernym korením.
- 2
Rajčinový šalát: Olúpané rajčiny nakrájame na drobno a zmiešame s olivami. Dochutíme olivovým olejom, bielym balzamikom, soľou a čiernym korením.
- 3
Omáčka: Smotanu zredukujeme asi o 1/3 a zmiešame s wasabi.
- 4
Náš tip: Namiesto kreviet môžeme použiť aj niektorú bielu rybu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu