Tartar z kreviet s kaparami

Jakub Reimitz
šéfkuchár reštaurácie Malecón a Tapas Baru v Bratislave, 31. decembra 2009
Tartar z kreviet s kaparami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Silvester a vítanie Nového roku je ten správny čas na vychutnanie si extra lahôdok. Prejedanie však dávno vyšlo z módy. Kto chce na svojich hostí urobiť dojem a pritom sa neprehrešiť proti pravidlám zdravej výživy, nech siahne po krevetách.

4
porcie
20 minút
príprava
1 minút
tepelná úprava

Suroviny

12 ks
1 ČL
1/2 ks
120 g
1 ČL
100 ml
15 g
1 vetvička

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Tartar: Krevety olúpeme a povaríme v zeleninovom vývare asi 1 minútu a necháme vychladnúť. Nasekáme a zmiešame s jemne nasekanou cibuľkou a na jemno nasekanými kaparami a koriandrom. Dochutíme citrónovou šťavou, olivovým olejom, soľou a čiernym korením.

  2. 2

    Rajčinový šalát: Olúpané rajčiny nakrájame na drobno a zmiešame s olivami. Dochutíme olivovým olejom, bielym balzamikom, soľou a čiernym korením.

  3. 3

    Omáčka: Smotanu zredukujeme asi o 1/3 a zmiešame s wasabi.

  4. 4

    Náš tip: Namiesto kreviet môžeme použiť aj niektorú bielu rybu.

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha