Šalát z kalmárov s olivami a paprikami

Jakub Reimitz
šéfkuchár reštaurácie Malecón v Bratislave, 28. októbra 2010
Šalát z kalmárov s olivami a paprikami
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

480 g
 mix
1 PL
16 ks
1 ks
8 ks
2 strúčiky




Postup

  1. 1

    Kalmáry nakrájame na kolieska, ktoré varíme v osolenej vode s cesnakom asi 20 minút. Necháme odkvapkať a pridáme zeleninu nakrájanú na slížiky, olivy prekrojené napoly, kapary a nasekaný petržlen.

  2. 2

    Ochutíme soľou, korením, olejom a balzamikom. Šalát je lepšie nechať aspoň hodinu odležať v chladničke.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia