Rýchle rybie filé zo Sole

honestka - fotkahonestka, 11. mája 2010
Rýchle rybie filé zo Sole
Foto: honestka

Ryba "SOLE" je velmi tenka (taky ploskac) a teda maso z nej je rychlo hotove - max. potrebuje 10 minut; Jej maso je velmi jemne a ak ho prepecieme, strati svoju typicky jemnu chut. = =Na panvici ju preto NEprevraciame, lebo by sa rozdrobila na kasu, ale ako sa na panvici pecie, oblievame ju horucim olejovo-maslovym zakladom.

2
porcie
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
3 lyžice
2 lyžice
1/2
1 lyžica
3-4 ks
1 lyžica
1 lyžica

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ak pouzivame susene paradajky tak si ich namocime do vody, aby zmakli ak ich mame v oleji tak ich dalej neupravujeme.==Do panvice si pripravime olej a prepustene maslo (zmes sa takto dalej zbytocne neprepaluje) citrony, sardely, rybaciu omacku, paradajky.

    Rýchle rybie filé zo Sole - obrázok 1
  2. 2

    Ked sa vsetko pekne zapeni, pridame pripravene rybacie file, ktore sme posypali troska mukou pomiesanou s kukuricnym skrobom, posypeme korenim a touto stranou ho dame do pripraveneho horuceho olejoveho masla a zvrchu oblievame horucou zmeskou. Pridame kapary a kopor. == Behom 5 minut je vsetko hotove.

    Rýchle rybie filé zo Sole - obrázok 2
  3. 3

    Soľ dalej nepouzivame, pretoze ostatne veci su slane. Podavame na vyhriatom tanieri so zemiakovou kasou, a kuskom cerstveho citronu, z ktoreho si podla chuti vytlacime este dodatocne stavu na file.

    Rýchle rybie filé zo Sole - obrázok 3
  4. 4

    S tanierikom cerstveho zeleninoveho salatu, poharikom vinka- mame velmi rychlu veceru ci obed, naviac chutnu a zdravu.

    Rýchle rybie filé zo Sole - obrázok 4
  5. 5

    POZNAMKA: Korenie na ryby obsahuje sol, sušenu citronovu kôru, drvene čierne korenie, chili papricku a šalviu. Obrazok ryby je z web. CHEERS!

    Rýchle rybie filé zo Sole - obrázok 5

Diskusia k receptu

12 komentárov k receptu
mi ich volame "placatice" potvory len oci im trcia z piesku na dne dakedy nalakaju lebo si ich clovek pomyli s rajou.
Uplne kludne si mozes rybku zmenit za dostupnu u vas... s rybou je to vzdy velmi rychle...
preto som uviedla jej nazov, lebo je ozaj velmi ina od inych rybiciek
tak veru Babav ked su ozaj cerstve potrebuju malo, aby sme nezabili ich prirodnu chut. ale nastastie aj ked kupime zmrazene, ktore su balene priamo na lodiach, tak im nechyba moc na kvalite.
Inac si kupujem v sezone cerstve salmons, ktore privezu priamo v obrovskych trakoch na lade, sama ich vykostim a zmrazim vo vode- aj po 4 mesiacoch su fantasticke... papa- pozdravujem ta!
@honestka , opatujem pozdrav,aj pre vnucika!My tu mame tiez dostup k cerstvym rybam ,moja najoblubenejsia je Chilean Sea Bass ,salmon mam tiez velmi rada .Zvykla som si tu na plody mora celkom rychlo ,aj ked som o sladkovodne ryby doma (na Slovensku)
velmi nestala.

Pridaj komentár k receptu: