Francúzsky šalát s tuniakom

Peter Zrebný
kuchár reštaurácie La Cultura v Žiline, 9. júla 2010
Francúzsky šalát s tuniakom
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie

Suroviny

4 ks
400 g
200 g
4 ks
1 dl
0,3 dl
2 strúčiky
4 veľké ks
50 g
2 ks
120 g
0,3 dl
12 ks
1 ks
1/2 šálky




Postup

  1. 1

    Ľadový šalát natrháme na malé kúsky, zmiešame s polovicou olivového oleja a s polovicou citrónovej šťavy, osolíme, okoreníme a uložíme na dno taniera. Sparenú a ochladenú fazuľku, olivy, kapary, šalotku (nasekanú), cesnak (na plátky), nakladané uhorky (na kolieska), cherry paradajky (na polovičky), varené zemiaky (na polovičky) zmiešame s balzamicom, olivovým olejom, soľou a korením.

  2. 2

    Naservírujeme na ľadový šalát. Steak z tuniaka opečieme na mriežkovej panvici, osolíme, okoreníme čerstvo namletým korením. Steak dobre prepečieme. Servírujeme ho na stred taniera a po krajoch tanier dozdobíme na štvrtky narezaným vareným vajcom.

  3. 3

    NÁŠ TIP: Namiesto tuniaka môžete použiť iný druh ryby. Výborný je napríklad grilovaný losos. Morské ryby obsahujú 3 omega mastné kyseliny, ktoré sú veľmi zdravé.

Diskusia k receptu

bozulka
Také mám rada.Nechala by som sa pozvať,dobré biele vínko by sa hodilo.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia