Francúzsky šalát s tuniakom
kuchár reštaurácie La Cultura v Žiline, 9. júla 2010
Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
Suroviny
4 ks |
|
400 g |
|
200 g |
|
4 ks |
|
1 dl |
|
0,3 dl |
|
2 strúčiky |
|
4 veľké ks |
|
50 g |
|
2 ks |
|
120 g |
|
0,3 dl |
|
12 ks |
|
1 ks |
|
1/2 šálky |
|
|
|
|
Postup
-
1
Ľadový šalát natrháme na malé kúsky, zmiešame s polovicou olivového oleja a s polovicou citrónovej šťavy, osolíme, okoreníme a uložíme na dno taniera. Sparenú a ochladenú fazuľku, olivy, kapary, šalotku (nasekanú), cesnak (na plátky), nakladané uhorky (na kolieska), cherry paradajky (na polovičky), varené zemiaky (na polovičky) zmiešame s balzamicom, olivovým olejom, soľou a korením.
- 2
Naservírujeme na ľadový šalát. Steak z tuniaka opečieme na mriežkovej panvici, osolíme, okoreníme čerstvo namletým korením. Steak dobre prepečieme. Servírujeme ho na stred taniera a po krajoch tanier dozdobíme na štvrtky narezaným vareným vajcom.
- 3
NÁŠ TIP: Namiesto tuniaka môžete použiť iný druh ryby. Výborný je napríklad grilovaný losos. Morské ryby obsahujú 3 omega mastné kyseliny, ktoré sú veľmi zdravé.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu