Grilovaná parmica so sicílskou caponatou
Jakub Reimitz
šéfkuchár reštaurácie Malecón a Tapas Baru v Bratislave, 4. marca 2010
šéfkuchár reštaurácie Malecón a Tapas Baru v Bratislave, 4. marca 2010
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
Postup
-
1
Filé z parmice osolíme, okoreníme a opečieme z oboch strán. Caponata: Baklažán olúpeme, nakrájame na kocky a usmažíme. Cibuľu nakrájame na mesiačiky, urestujeme a zmiešame s nasekanými olivami, kaparami a píniovými orieškami.
- 2
Nakoniec pridáme rajčinovú omáčku a vínny sirup. Dochutíme soľou a čiernym korením. Citrónovú kôru nakrájame na kocky a pomaly kandizujeme v cukrovom rozvare.
- 3
Náš tip: Parmica červená (Mullus barbatus) je cenená morská ryba s pevným mäsom, ktoré chutí podobne ako krevety. Dosahuje veľkosť okolo 30 cm a váhu 500 g. Žije v Stredozemnom mori a pri atlantickom pobreží od Anglicka až po Severnú Afriku.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu