Grilovaná parmica so sicílskou caponatou

Jakub Reimitz
šéfkuchár reštaurácie Malecón a Tapas Baru v Bratislave, 4. marca 2010
Grilovaná parmica so sicílskou caponatou
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie

Suroviny

600 g
400 g
20 g
50 g
50 ml
20 g
1 ČL




Postup

  1. 1

    Filé z parmice osolíme, okoreníme a opečieme z oboch strán. Caponata: Baklažán olúpeme, nakrájame na kocky a usmažíme. Cibuľu nakrájame na mesiačiky, urestujeme a zmiešame s nasekanými olivami, kaparami a píniovými orieškami.

  2. 2

    Nakoniec pridáme rajčinovú omáčku a vínny sirup. Dochutíme soľou a čiernym korením. Citrónovú kôru nakrájame na kocky a pomaly kandizujeme v cukrovom rozvare.

  3. 3

    Náš tip: Parmica červená (Mullus barbatus) je cenená morská ryba s pevným mäsom, ktoré chutí podobne ako krevety. Dosahuje veľkosť okolo 30 cm a váhu 500 g. Žije v Stredozemnom mori a pri atlantickom pobreží od Anglicka až po Severnú Afriku.

Diskusia k receptu