ďumbier

Recepty so zázvorom či ďumbierom

ďumbierové zázvorové recepty

  • Broskyňové čatní (chutney) (fotrecept)

    Broskyňové čatní (chutney) (fotrecept)

    Zrealizované podľa receptu od @Kecemis na základe našej diskusie a aj s jeho dovolením pridávam tento recept na fantastické broskyňové chutney.

  • Ázijské cestoviny s ryžou (fotorecept)

    Ázijské cestoviny s ryžou (fotorecept)

    Naozaj chutili, tak skúste...

  • Sirup z medovky lekárskej (Melissa officinalis)

    Sirup z medovky lekárskej (Melissa officinalis)

    Ak máte radi ochutené minerálne vody, tak chuť tohto sirupu pripomína (ako povedal môj mladší potomok) Rajeckú s medovkou. A je to vskutku tak.

  • Pstruh na kvake s ďumbierovým medom (fotorecept)

    Pstruh na kvake s ďumbierovým medom (fotorecept)

    Ďumbierový med: Množstvo ďumbieru závisí od požadovanej sily. Očistený ďumbier nakrájame na drobné kocky. Spolu s medom ho varíme 20 minút na miernom plameni (teplomerom kontrolujeme 41 °C). Teplota musí dosiahnuť aspoň 40 °C, ale...

  • Dusený ázijský bôčik

    Dusený ázijský bôčik

    Keď napíšete do vyhľadávača slovo bôčik, tak vám vyhodí množstvo receptov, ktoré sa väčšinou podobajú jeden druhému. Ja som tentoraz zvolil opačnú prípravu, mäso som nepiekol v rúre do chrumkava, ale dusil v hrnci...

  • Kačacie prsia s pomarančovým gélom

    Kačacie prsia s pomarančovým gélom

    Keď už prsia, tak kačacie, ktoré dlhou tepelnou úpravou zbytočne nemučíme, a s pomarančom je to osvedčená kombinácia.

  • Kačacie stehná v šolete
  • Kurací perkelt so šalotkou a stonkami zeleru (fotorecept)

    Kurací perkelt so šalotkou a stonkami zeleru (fotorecept)

    Komu sa „máli“ vzorkovnica rcp na perkelty s kuracinou, pridávam ďalší. Tentoraz obohatený šalotkou a stonkovým zelerom. Ančurka Tarbajová, moja vzácna priateľka, mi prezradila tajomstvo pestovania veľkých zelerových buliev, ktoré som úspešne realizoval...

  • Perkelt z kuracích stiehien na zelenom podloží (fotorecept)

    Perkelt z kuracích stiehien na zelenom podloží (fotorecept)

    Pikantný perkelt nikdy nesklame! Teda, ako koho. Mňa, moju pred aj za „krv našej fajty“ i moju krajšiu „najsamlepšejšiu ½“, určite nie. Práve naopak. Mojkáme sa s ním, maznáme, hovieme s...

  • Plnená panenka s mangovým chutney

    Plnená panenka s mangovým chutney

    Moja lepšia polovička miluje sušené ovocie, často ho chrumká pri TV, tak som sa rozhodol, že ju prekvapím týmto jedlom pri spoločnej večeri.

  • Hokaido tortilla

    Hokaido tortilla

    Na kocky nakrájanú hokaido tekvicu opekáme (ak treba jemne podlievame) na olivovom oleji, kde sme si ako základ opiekli pastu z mažiara. Pastu vyrobíme utlčením: rímskej rasce, koriandra, ďumbiera, cesnaku, chilli, garam...

  • Ďumbierovo-marhuľový čaj

    Ďumbierovo-marhuľový čaj

    Prechladol som a nie som v pohode. Potrebujem sa dať do kopy, nakoľko ide pekný víkend a ja som na kanape a pozerám ako mi bicykel stojí v kúte. V bare som objavil marhuľovicu od mojich...

  • Kuracie žalúdky-zuzky-na zelerstonkoch (fotorecept)

    Kuracie žalúdky-zuzky-na zelerstonkoch (fotorecept)

    Ďalšia „klasika“ z nostalgických spomienok na moje dávne detstvo. Každý člen našej rodiny mal svoje „One Favorite Dish“ alias obľúbené jedlo! Môj láskavý otec by sa bol najradšej „kúpal“ v rizote. Po našom dvore na Barčianskej pod...

  • Ďumbierový ekrazit

    Ďumbierový ekrazit

    Nikde som nenašiel recept, ako vytiahnuť z ďumbiera to najlepšie do sirupu, tak som to pred pár rokmi skúsil na spôsob, ako robievame púpavový med. A podarilo sa. Do varenia aj do čaju mi...

  • Bôčik na karameli

    Bôčik na karameli

    Ako som spomenula pri polievke Pho, mám rada vietnamskú a ázijskú kuchyňu. Medzi moje obľúbené recepty patrí aj tento bôčik. Je to tiež trochu zdĺhavejší recept, ale kto má rád sladšiu chuť v kombinácii s mäsom,...

  • Pho-Ga

    Pho-Ga

    Kuracia verzia slávnej vietnamskej polievky Pho-Bo - čo je polievka z hovädzieho vývaru, ktorá sa varí niekoľko hodín, častokrát aj celú noc. Na tejto polievke som priam závislá, a chystám sa aj na tento recept....

  • Restovaná králičia alebo zajačia pečeň (fotorecept)

    Restovaná králičia alebo zajačia pečeň (fotorecept)

    Pri králičine ešte ostanem. Doslova som si musel od „dodávateľa“ vypýtať aj pečeň! Domáci, aj farmári, ku nej úctu nemajú, ale my ju ľúbime a „ľigame jak kačka nokerdľe“! Prvenstvo však patrí mojej dcérke Angelike,...

  • Perkelt z vykostenej králičiny (fotorecept)

    Perkelt z vykostenej králičiny (fotorecept)

    … a naviac z mladej, tak bol chutný voňavý obed „krát_dva“ hotový! Neviem sa toho jemného, ľahkostráviteľného a hlavne zdravého mäsa dojesť. Dobehujem totiž osemročný „deficit“ a tak „surfujem“ s králičinou, doslova v týždňových...

  • Grepovo-pomarančový džem s ďumbierom (fotorecept)

    Grepovo-pomarančový džem s ďumbierom (fotorecept)

    Je pravda, že v návale prác a príprav na Veľkonočné sviatky nie je čas na prípravu lekvárov s džemov. ale dostala som kúpiť citrusové ovocie v akcii a preto najradšej robím v takomto čase džemy, lebo...

  • Polievka zo sladkých zemiakov (fotorecept)

    Polievka zo sladkých zemiakov (fotorecept)

    Inšpiráciu mám z časopisu "Kalorienarme Rezepte", zameraného na jedlá s malým množstvom kalórií... Light suroviny som však nahradila ich "plnými" verziami. Polievka je krémová, zľahka pikantná a sladko-kyselkavá.



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist