Grepovo-pomarančový džem s ďumbierom fotorecept
Foto: izabella929
Je pravda, že v návale prác a príprav na Veľkonočné sviatky nie je čas na prípravu lekvárov s džemov..ale dostala som kúpiť citrusové ovocie Zobraziť celý popisJe pravda, že v návale prác a príprav na Veľkonočné sviatky nie je čas na prípravu lekvárov s džemov..ale dostala som kúpiť citrusové ovocie v akcii a preto najradšej robím v takomto čase džemy, lebo ovocie je šťavnatejšie ako v lete..aj keď vyzerá netradične, ale tento džem je veľmi chutný...ponúkam preto recept..
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Robila som iba jednu dávku, preto je potrebné na to, aby bolo 1 kg.čistého ovocia, kúpiť 1 1/2 kg grepov...tak isto je to aj u pomarančov a mandariniek...treba počítať na odpad..teraz bolo potrebné iba 1 pomaranč, ale kúpila som viac, lebo idem variť aj pomarančový džem..z jednej dávky ovocia som získala 2 poháre 350ml. a 1 250ml.
-
2
ovocie treba pred šúpaním poriadne umyť...šúpala som nožom, kožu treba stiahnúť úplne, lebo je horká a tým pádom už nie je potrebné ovocie krájať na menšie kúsky, lebo pri čistení sa celkom rozpadne a treba to robiť na nádobou, aby šťava kvapkala do nej...
-
3
do získaného ovocia som pridala aj šťavu z jedného citrónu...
-
4
nastrúhala som ďumbier..
-
5
pridala som škoricu aj umyté hrozienka..
-
6
drvené lieskové orieškY..
-
7
a pridala som kryštáľový cukor...treba ho dobre premiešať, aby sa roztopil...
-
8
dala do rajnice na sporák a začala sa variť džem..
-
9
varila som ho 45 min.. treba miešať...
-
10
ešte skúška na tanieriku pred plnením do pohárov..
-
11
a plnila som do poriadne umytých pohárov...po naplnení obrátila hore dnom..
-
12
a už iba ozdobila čiapočkou...prajem vám dobrú chuť..
Izka, chcela by som mať tvoju špajzu pri sebe, keď idem piecť - toľko skvelých chutí v džemoch... - v tomto smere sa ja nerealizujem, o to viac ťa obdivujem.