Pravá zabíjačková tlačenka

redakcia - fotkaredakcia, 3. decembra 2009
20 minút
príprava
180 minút
tepelná úprava

Suroviny

1/2 ks
1/2 ks
1 ks
1 ks
200 g
3-4 strúčiky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso z hlavy, koleno, jazyk a srdce uvaríme spolu s kožami v malom množstve vody domäkka. Mäso potom vykostíme, nakrájame na malé kúsky a vložíme do misy. Pridáme ďumbier, majorán, mleté nové a čierne korenie a rozotrený cesnak so soľou. Dobre premiešame, pridáme trochu vývaru a ešte premiešame.

  2. 2

    Plnkou naplníme vyčistený a umytý žalúdok (alebo tlačenkové vrecúška) a dobre uzatvoríme. Varíme na miernom plameni asi hodinu. Uvarenú tlačenku vyberieme, vložíme medzi dve dosky, zaťažíme a necháme vychladnúť.

  3. 3

    Podávame s chlebom, na kolieska nakrájanou cibuľou a octom.

Diskusia k receptu