20 minút
príprava
príprava
180 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäso z hlavy, koleno, jazyk a srdce uvaríme spolu s kožami v malom množstve vody domäkka. Mäso potom vykostíme, nakrájame na malé kúsky a vložíme do misy. Pridáme ďumbier, majorán, mleté nové a čierne korenie a rozotrený cesnak so soľou. Dobre premiešame, pridáme trochu vývaru a ešte premiešame.
- 2
Plnkou naplníme vyčistený a umytý žalúdok (alebo tlačenkové vrecúška) a dobre uzatvoríme. Varíme na miernom plameni asi hodinu. Uvarenú tlačenku vyberieme, vložíme medzi dve dosky, zaťažíme a necháme vychladnúť.
- 3
Podávame s chlebom, na kolieska nakrájanou cibuľou a octom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu