Cícerový šalát s pečeným karfiolom
mesačník Varecha, dnes 16:30

Foto: Kulinární studio MAFRA
Kombináciu cícera a karfiolu stačí raz ochutnať a vypestujete si od nej závislosť. Môžete ju okoreniť podľa svojho gusta, niekedy nasladko, inokedy pikantnejšie. Zobraziť celý popisKombináciu cícera a karfiolu stačí raz ochutnať a vypestujete si od nej závislosť. Môžete ju okoreniť podľa svojho gusta, niekedy nasladko, inokedy pikantnejšie. Pridajte krémový dip a skvelé jedlo je hotové.
príprava
na 220 °C
Suroviny
Koreninová zmes: | |
1 PL |
|
2 PL |
|
2 ČL |
|
1/4 ČL |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
Šalát: | |
800 g |
|
600 g |
|
2 PL |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
1/2 ks |
|
|
|
200 g |
|
čerstvá |
|
|
Postup
-
1
Pripravíme si koreninovú zmes. Všetky orechy, semienka a celé koreniny vsypeme na veľkú panvicu a na miernom ohni restujeme, až sa rozvoňajú. Potom necháme zmes krátko vychladnúť a so soľou rozdrvíme v mažiari alebo rozmixujeme v robote.
- 2
Cícer scedíme a necháme odkvapkať. Karfiol rozkrájame na drobné ružičky a v mise ho zmiešame s cícerom, olejom a 1 PL koreninovej zmesi. Všetko rozprestrieme na plech vystlaný papierom na pečenie, vložíme do rúry vyhriatej na 220 °C a pečieme asi 20 minút.
- 3
Avokádo rozkrojíme, zbavíme kôstky a vydlabeme zo šupky. Nakrájame ho na plátky a pokvapkáme citrónovou šťavou. Jarnú cibuľku rozkrájame, mandle nahrubo pokrájame.
- 4
Pečený karfiol s cícerom rozdelíme do misiek. Pridáme kúsky avokáda a jogurt. Posypeme mandľami, jarnou cibuľkou, mätou a žeruchou.
Tiež cícerový šalát:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu