Cícerový šalát
Cícerový šalát

Cícerový šalát s pečeným karfiolom

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, dnes 16:30
Cícerový šalát s pečeným karfiolom
Foto: Kulinární studio MAFRA

Kombináciu cícera a karfiolu stačí raz ochutnať a vypestujete si od nej závislosť. Môžete ju okoreniť podľa svojho gusta, niekedy nasladko, inokedy pikantnejšie. Zobraziť celý popisKombináciu cícera a karfiolu stačí raz ochutnať a vypestujete si od nej závislosť. Môžete ju okoreniť podľa svojho gusta, niekedy nasladko, inokedy pikantnejšie. Pridajte krémový dip a skvelé jedlo je hotové.

10 minút
príprava
20 minút
na 220 °C

Suroviny

Koreninová zmes:
1 PL
2 PL
2 ČL
1/4 ČL
1 ČL
1 ČL
1 ČL
1 ČL
Šalát:
800 g
600 g
2 PL
1 ks
1 PL
1/2 ks
200 g
 čerstvá




Postup

  1. 1

    Pripravíme si koreninovú zmes. Všetky orechy, semienka a celé koreniny vsypeme na veľkú panvicu a na miernom ohni restujeme, až sa rozvoňajú. Potom necháme zmes krátko vychladnúť a so soľou rozdrvíme v mažiari alebo rozmixujeme v robote.

  2. 2

    Cícer scedíme a necháme odkvapkať. Karfiol rozkrájame na drobné ružičky a v mise ho zmiešame s cícerom, olejom a 1 PL koreninovej zmesi. Všetko rozprestrieme na plech vystlaný papierom na pečenie, vložíme do rúry vyhriatej na 220 °C a pečieme asi 20 minút.

  3. 3

    Avokádo rozkrojíme, zbavíme kôstky a vydlabeme zo šupky. Nakrájame ho na plátky a pokvapkáme citrónovou šťavou. Jarnú cibuľku rozkrájame, mandle nahrubo pokrájame.

  4. 4

    Pečený karfiol s cícerom rozdelíme do misiek. Pridáme kúsky avokáda a jogurt. Posypeme mandľami, jarnou cibuľkou, mätou a žeruchou.

Diskusia k receptu