Kotlíkový guláš
Marcel Ihnačák
šéfkuchár, včera 14:30
šéfkuchár, včera 14:30

Foto: Lidl
15
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
150 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cibuľu nakrájame na menšie kúsky a restujeme v kotlíku za občasného miešania na roztopenej bravčovej masti. Ochutíme soľou, celým čiernym korením a bobkovým listom.
- 2
Strúčiky cesnaku rozpučíme čepeľou noža, nakrájame nadrobno, pridáme k cibuli a prikryjeme pokrievkou. Keď je cibuľa dosklovita opečená, pridáme mäso a restujeme ho, kým sa nezatiahne.
- 3
Potom ho ochutíme mletou paprikou, premiešame a ešte chvíľu restujeme. Pridáme zemiaky nakrájané na kocky, dochutíme soľou, podlejeme vodou a prikryjeme pokrievkou.
- 4
Približne po 20 minútach pridáme na menšie kúsky nakrájané umyté papriky a paradajky. Guláš dusíme pod pokrievkou domäkka. Na záver dochutíme majoránom.
- 5
Kotlíkový guláš podávame s krajcom chleba.
Tiež hovädzí guláš:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu