Hovädzí guláš
Hovädzí guláš

Kotlíkový guláš

Marcel Ihnačák
šéfkuchár, včera 14:30
Kotlíkový guláš
Foto: Lidl
15
porcií
30 minút
príprava
150 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 kg (na guláš)
2 kg
750 g
750 g
1,5 kg
250 g
12 strúčikov




Postup

  1. 1

    Cibuľu nakrájame na menšie kúsky a restujeme v kotlíku za občasného miešania na roztopenej bravčovej masti. Ochutíme soľou, celým čiernym korením a bobkovým listom.

  2. 2

    Strúčiky cesnaku rozpučíme čepeľou noža, nakrájame nadrobno, pridáme k cibuli a prikryjeme pokrievkou. Keď je cibuľa dosklovita opečená, pridáme mäso a restujeme ho, kým sa nezatiahne.

  3. 3

    Potom ho ochutíme mletou paprikou, premiešame a ešte chvíľu restujeme. Pridáme zemiaky nakrájané na kocky, dochutíme soľou, podlejeme vodou a prikryjeme pokrievkou.

  4. 4

    Približne po 20 minútach pridáme na menšie kúsky nakrájané umyté papriky a paradajky. Guláš dusíme pod pokrievkou domäkka. Na záver dochutíme majoránom.

  5. 5

    Kotlíkový guláš podávame s krajcom chleba.

Diskusia k receptu