Foto: elixir
Inšpiráciu mám z časopisu "Kalorienarme Rezepte", zameraného na jedlá s malým množstvom kalórií... Light suroviny som však nahradila ich "plnými" verziami. Polievka je krémová, Zobraziť celý popisInšpiráciu mám z časopisu "Kalorienarme Rezepte", zameraného na jedlá s malým množstvom kalórií... Light suroviny som však nahradila ich "plnými" verziami. Polievka je krémová, zľahka pikantná a sladko-kyselkavá.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
660 g |
|
1 ks |
|
(cca 3 cm) |
|
2 ČL |
|
400 ml |
|
1 l (alebo voda) |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
1 PL (alebo čerstvý koriander) |
|
1 ČL |
|
Postup
-
1
Pripravíme suroviny na polievku - cibuľu nakrájame na drobno, zázvor postrúhame, zemiaky pokrájame na menšie časti.
-
2
Do hrnca dáme olej a opražíme na ňom cibuľu a postrúhaný zázvor, približne 5 minút. Pridáme aj curry pastu a soľ, oprážame ďalšiu minútu.
-
3
Následne zmes zalejeme vývarom (príp. vodou), pridáme aj kokosové mlieko a zemiaky. Varíme na strednom plameni cca 20 minút.
-
4
Keď sa polievka dovarí, obsah hrnca rozmixujeme. Pred podávaním ju dochutíme limetkovou šťavou.
-
5
Na záver si ešte podľa chuti pridáme koriandrovú pastu.
mám uložené určite urobím.