Foto: sjuz
Kuracia verzia slávnej vietnamskej polievky Pho-Bo - čo je polievka z hovädzieho vývaru, ktorá sa varí niekoľko hodín, častokrát aj celú noc. Na tejto Zobraziť celý popisKuracia verzia slávnej vietnamskej polievky Pho-Bo - čo je polievka z hovädzieho vývaru, ktorá sa varí niekoľko hodín, častokrát aj celú noc. Na tejto polievke som priam závislá, a chystám sa aj na tento recept. Zatiaľ však na ňu chodím kade.-tade:) Papaya bistro, kde majú aj úžasné čerstvé jarné rolky s krevetami je moje No.1, no zahanbiť sa nedá ani vietnamské bistro na Starej Vajnorskej, či v Dimitrovke. Táto polievka je hrejivá, liečivá ako pre telo tak pre dušu:)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do vody som dala variť kuracie chrbty a kosti. Keď voda zovrela, vyliala som ju a priliala studenú a dala znovu variť. Ja som si robila len liter polievky, takže som dala jeden chrbát a nejaké kuracie kosti a krídla. Vývar sa má variť pomaličky a dlhšie, aj keď nie tak dlho, ako hovädzia verzia tejto polievky.
- 2
Do Pho-Bo sa dávajú variť aj vietnamské bylinky, ako perilla, vietnamská bazalka a ďaľšie. Na tie sa chystám do vietnamskej tržnice. Ja som ich do tejto polievky nedala, no Pho-Bo chcem už uvariť "ako sa patrí" :) Postup sa tiež mierne líši - ďumbier a cibuľa sa opekajú napr., na chuti polievky je to poznať.
- 3
Pridáme koreniny, zázvor a pomaly prikryté varíme. Ja som varila cca 3 hoďky. Pol hodinu pred dovarením som pridala prsia prekrojené na polovicu a uvarila.
- 4
Vývar som scedila, ochutila rybacou omáčkou a ešte pár minút povarila. S rybacou omáčkou je potrebné zaobchádzať postupne a opatrne, je slaná a výrazná a hnedým cukrom tiež.
- 5
Medzitým som si pripravila ryžové rezance podľa návodu na obale. Do misky som naložila rezance, pokrájané mäsko, pridala som aj mungo klíčky a zaliala horúcim vývarom. Polievka sa ochucuje šťavou z limetky, čili a čerstvým koriandrom - bez tohto to proste nie je ono:) Môže sa pokrájať aj jarná cibuľka. recepty sa líšia od oblasti - sever Vietnamu sa líši od juhu v príprave. V pravej ruke paličky na rezance a mäso, v ľavej lyžička na vývar, a polievka bola za pár minút fuč.... :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Tu prvu vodu nemusis vylievat, ked polievku cedis, je to skoda, Vietnamci ju urcite nevylievaju. Phở su vlastne ryzove rezance, odtial nazov jedla. Vo vietname sa je tato polievka casto na ranajky, na ulici, alebo v specialnych "restauraciach", ktore otvaraju zavcas rana a na obed zatvaraju... Polievka je vzdy cerstva, lebo sa do obeda vypreda.
@eviana - momentálne je moja závislosť na tom tak, že minimálne raz týždenne ju musím mať:))!
Chystám sa aj do Rače, je tam aj obchod s čerstvými bylinkami a inými vietnamskými potravinami, otvorený 7 dní v týždni, ako aj bistro:)
@poryellanka - vďaka za tip, isto pozriem. Na nete som si na gurmatravel.sk kúpila skvelé arabské koreniny, ako aj cestoviny z kamutu a iné super veci, stojí za to sa tam pozrieť.
@tinca - vďaka:), mám v pláne si vývar urobiť do mrazničky, a v prípade absťáku bude po ruke:)
dennikn.sk/5143/bratislavske-pho-dniky-2/...
Bún bò Huế co je ich verzia stiplavej polievky co strci tu cinsku vajcovu do vrecka