Dvojfarebné mäso

peter64 - fotkapeter64, 16. apríla 2010

Tento recept mám od svojej susedy.

Suroviny

350 g
300 g
50 g
1/2 čl
1 čl
1 čl
1 čl
1 ks
2 strúčiky
1-2 čl
50 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bravčové a kuracie mäso umyjeme a pokrájame na pásiky. V miske zmiešame rozšľahané vajcia, škrob, mletý zázvor, papriku, soľ a vegetu. Polovicu marinády odoberieme do druhej misky a marinujeme v nej bravčové mäso. Kuracie naložíme do zvyšku marinády, ale do nej pridáme karí korenie a cukor. Naložené mäso odložíme do chladničky, najlepšie cez noc.

  2. 2

    V dvoch panviciach rozpálime olej a osobitne opečieme bravčové i kuracie mäso. k bravčovému mäsu pridáme ku koncu opekania sterilizovanú kápiu nakrájanú na tenké prúžky, prelizovaný cesnak a pár kvapiek sójovej omáčky

  3. 3

    Kuracie mäso podlejeme malým množstvom bieleho vína, sójovou omáčku, krátko povaríme a na záver posypem nesekanou petržlenovou vňaťou. Podávame s dusenou ryžou, rôznymi druhmi listových šalátom alebo paradajkovým šalátom.

Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Kuracie mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Dusené

Diskusia k receptu

tinca
Toto jedlo nám robia v práci v jedálni a veľmi mi chutí. /Asi bez toho vína/
hanina
Ja podobne robím - ale každé zvlášť. Vďaka - teraz to vyskúšam dokopy.
wevewe
mam otazku...teda dve ;-) kolko vajec na to potrebujem? potom sa bravcove a kuracie maso zmiesa alebo sa to podava zvlast?