Batatová polievka
Batatová polievka

Krémová polievka z batatov s beluga šošovicou

sjuz - fotkasjuz, 25. novembra 2019
Krémová polievka z batatov s beluga šošovicou
Foto: sjuz

Krémová polievka s kokosovým mliekom a čiernou šošovicou.

4-5
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

2-3 ks
2-3 ks
 ks (zázvor, čerstvý koreň)
1 plechovka
3 strúčiky
podľa chuti
 čerstvá
 pražená
 (alebo maslo)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na masle alebo olivovom oleji speníme cibuľu nakrájanú na drobno. Pridáme očistený a nakrájaný ďumbier, očistenú a na kocky nakrájanú mrkvu. Restujeme. Pridáme na kocky nakrájané bataty, osolíme a zalejeme vodou tak, aby bola zelenina takmer ponorená, osolíme a prikryté varíme do mäkka.

  2. 2

    Zvlášť v hrnci uvaríme vo vode čiernu šošovicu. Uvarenú scedíme.

  3. 3

    Polievku rozmixujeme do hladka, pridáme kokosové mlieko a prevaríme.

  4. 4

    Na tanier nalejeme krémovú polievku, pridáme podľa chuti uvarenú šošovicu, posypeme koriandrom a upraženou cibuľkou.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu