Foto: jody
Milujem kombináciu strukovinových polievok s akýmkoľvek druhom placiek. Tentoraz som skombinovala toto:
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Suchý hrach, ošúpaný celý zemiak, popučený cesnak a ostatné suroviny na polievku zalejeme v hrnci studenou vodou a pomaly varíme. Nesolíme. Namiesto slaniny môžme dať kúsok klobásky, alebo úplne vynechať. Hrach varíme až do rozpadnutia a až potom polievku osolíme. Keď je zemiak uvarený, na tanieri ho popučíme vidličkou a vrátime do polievky ako zahusťovadlo. Nakoniec môžeme rozmixovať, ale ja mám rada, ak sú tam aj nejaké kúsky.
- 2
Za hrsť krúpov uvaríme domäkka, ochladíme. Zemiaky nastrúhame, pridáme krúpy, osmaženú cibuľu, popučený cesnak, majorán a koreniie a nakoniec podľa potreby múku. Z cestíčka vypražíme placky.
- 3
Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Bozulka - S krúpami robievame krúpnu babu v pekáči, ale rovnako sa to dá vypražiť na panvici. Tak som to vyskúšala, mňam. :D
Inak vždy robím fazuľovú polievku s langošom. Na juhu sa to tak robieva. Kolega zo záhoria pozná fazuľovú polievku s cibuľovým koláčom. Aký kraj, taký mrav.