Foto: radox1
Moja lepšia polovička miluje sušené ovocie,často ho chrumká pri TV,tak som sa rozhodol,že ju prekvapím týmto jedlom pri spoločnej večeri.
porcie
príprava
na 160 °C
Postup
-
1
Panenku ak treba odblaníme(zbytky odložíme do vývaru),a z jednej strany odrežeme koniec.Ostrým dlhým nožom urobíme do mäsa kapsu tak,aby sme neporušili okraje panenky,a neprešli nožom do druhého konca.Následne dobre naplníme pripravenou plnkou,koniec stiahneme,a dobre vyválame v ml. čiernom korení a soli.Dobre rozpálime panvicu a zároven si pripravíme rúru na 160°Do panvice vhodíme oriešok prepusteného masla,na vysokej teplote poopekáme panenku zo všetkých strán a následne panvicu s mäsom vložíme do rozhorúčenej rúry na 10,max 15 minút podla veľkosti panenky,ja som prispôsobil dĺžku pečenia kôli manželke,nakoľko nemá rada ružové,ja osobne max.10 minút.Je to individuálne,ale nikdy nespravte z panenky suchú pilinu dlhou tepelnou úpravou.
- 2
Plnka: Zmes suš.ovocia namočíme do vody a konaku,necháme nabobnať aspon 3 hodiny,vodu zlejeme a tým odstránime prebytočnú sladkosť.Zmiešame s posekanými orechami a poriadne natlačíme panenku.
- 3
Mangové chutney: Na prepustenom masle opražíme na drobno nakrájanú cibuľu,cesnak,chilli papričku,dumbier,nakrájané a dopredu namočené sušené mango,podlejeme asi 1dl vodou,a varíme do omáčkovej hmoty.dochutíme citr.štavou a soľou.
Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Gratulujem. * * * * *
všetko pekne farebné a také letné. Ďakujem za inšpiráciu.