Plnená panenka s mangovým chutney

radox1 - fotkaradox1, 30. októbra 2015
Plnená panenka s mangovým chutney
Foto: radox1

Moja lepšia polovička miluje sušené ovocie,často ho chrumká pri TV,tak som sa rozhodol,že ju prekvapím týmto jedlom pri spoločnej večeri.

4
porcie
20 minút
príprava
10-15 minút
na 160 °C

Suroviny

1 ks
1 pl
150 g
100 g
1 ks
1 pl
z 1/2 citróna
1 ks
2 ks
hrsť
1 pl
 (koňak)




Postup

  1. 1

    Panenku ak treba odblaníme(zbytky odložíme do vývaru),a z jednej strany odrežeme koniec.Ostrým dlhým nožom urobíme do mäsa kapsu tak,aby sme neporušili okraje panenky,a neprešli nožom do druhého konca.Následne dobre naplníme pripravenou plnkou,koniec stiahneme,a dobre vyválame v ml. čiernom korení a soli.Dobre rozpálime panvicu a zároven si pripravíme rúru na 160°Do panvice vhodíme oriešok prepusteného masla,na vysokej teplote poopekáme panenku zo všetkých strán a následne panvicu s mäsom vložíme do rozhorúčenej rúry na 10,max 15 minút podla veľkosti panenky,ja som prispôsobil dĺžku pečenia kôli manželke,nakoľko nemá rada ružové,ja osobne max.10 minút.Je to individuálne,ale nikdy nespravte z panenky suchú pilinu dlhou tepelnou úpravou.

  2. 2

    Plnka: Zmes suš.ovocia namočíme do vody a konaku,necháme nabobnať aspon 3 hodiny,vodu zlejeme a tým odstránime prebytočnú sladkosť.Zmiešame s posekanými orechami a poriadne natlačíme panenku.

    Plnená panenka s mangovým chutney - obrázok 2
  3. 3

    Mangové chutney: Na prepustenom masle opražíme na drobno nakrájanú cibuľu,cesnak,chilli papričku,dumbier,nakrájané a dopredu namočené sušené mango,podlejeme asi 1dl vodou,a varíme do omáčkovej hmoty.dochutíme citr.štavou a soľou.
    Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

sracz
... milý priateľ @radox1 podľa tohoto Tvojeho hviezdnatého rcp, vrátane tip_top foto, konštatujem, že Ty si pre svoju lepšiu 1/2 polovičkou tou najpozornejšou!
mariamka
mily uvodnik :) mam tam troska vyhrady k pravopisu ale s ohladom k manzelke :) si sa prekonal, krasna uprava, tato variacia nam bude isto chutit, nemusim sa ani pytat
neposed
nooo, toto znie naozaj dobre! Urcite sa Ti dostalo tej najlepsej pochvaly. Vyborne jedlo, perfektna uprava, no co si zelat viac.
mesiar50
Pekne podaný recept a finálne jedlo vyzerá prvotriedne.
Gratulujem. * * * * *
bembo
zaujímavý recept.už aj ukladám do KK.mám len mango v konzerve.môžem použiť aj to?alebo len sušené.toto jedlo určite aj tak chutí ako výborne vyzerá
radox1
samozrejme aj v konzerve alebo čerstvé.takisto sa da nahradit marhulami.
2010
Pozeram aky profi kuchar sa tu prezentuje, super 5*
afataga
fotka neskutocna, ale priznavam, ze neviem, ci by mi to chutilo s tolkym ovocim
alexdidi
Mám rada kombináciu mäsa s ovocím a tvoj recept vyzerá úžasne s perfektným foto.
kukulienka71
P. Žídek bude mať radosť:-) krásne prezentovaný recept, manželka si zaslúži rozmaznávať, chválim. Doma by som porozmýšľala nad inou prílohou, pre naše chúťky je tam veľa toho ovocia.
klarajka
Skúšala som tento Tvoj recept v ostatnú nedeľu, bolo to výborné, všetkým veľmi chutilo a aj esteticky som to zvládla, takže okrem toho, že to bolo chutné, tak to aj pekne vyzeralo. Ako prílohu som urobila ryžu s kurkumou, bolo to
všetko pekne farebné a také letné. Ďakujem za inšpiráciu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia