Kačacie stehná v šolete
Jozef Pustulka
šéfkuchár hotela Björnson*** v Demänovskej Doline, 16. novembra 2016
šéfkuchár hotela Björnson*** v Demänovskej Doline, 16. novembra 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
180 minút
na 170 °C
na 170 °C
Postup
-
1
Deň vopred namočíme v miske fazuľu a cícer. Kačacie stehná prešpikujeme slaninou, nasolíme, necháme odležať, vložíme do pekáča, podlejeme vodou a pečieme pri 170 °C asi trištvrte hodiny. Predpečené stehná vyberieme a odložíme bokom.
- 2
Na masti speníme cibuľu, pridáme červenú mletú papriku a scedené strukoviny s krúpami. Pridáme cesnak, ďumbier, osolíme a okoreníme a premiešame.
- 3
Túto zmes vložíme do pekáča s výpekom zo stehien a podlejeme podľa potreby vodou. Dusíme zakryté v rúre za občasného podlievania vodou. Pred koncom pridáme predpečené kačacie stehná, prekryjeme šoletom a necháme spoločne dopiecť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
prosím upresniť.
dakujem.
V recepte bola použitá kačacia masť. Prepeličie vajcia sú použité len na dodekorovanie jedla na fotografii, nie sú súčasťou receptu. Ako sa píše v postupe v bode 3, strukovinová zmes sa dusí v rúre zakrytá. Časový údaj 45 minút sa vzťahuje len k predpečeniu kačacích stehien (píše sa v bode 1). Predpečené kačacie stehná sa neskôr pridali do pekáča so strukovinovou zmesou a dopiekli sa (píše sa v bode 3). Celkový čas tepelnej úpravy je uvedený pod fotografiou - 180 minút.
@Radox1 , na to nemusím byť Pusta, aby som k veci niečo napísala :-) stačí, ked si o šoulete niečo prečítam na rozdiel od Teba :-)
pre Teba len toľko, že som nič nenadhodnotila!
Veď už dávno vieme, máš pravdu!
Veď to už všetci vedia, len úbožiatko @pusta to nevie.
Ale ja by som mala pár otázok ku @Veronikkkka. Takže: 1. Slanina ide do kacačích stehien, nie do šouletu.
2. Kde je napísané že je to pravý židovský šoulet? Autor to nikde nespomenul, ako si k tomu došla?
Dokáž kde to napísal . (to je tvoje obľúbené slovné spojenie).
3. Najprv si napísala že všetko okrem slaniny je v poriadku a zrazu si mala kopec zbytočných otázok, na ktoré si si mohla nájsť odpoveď aj sama, ak by si recept čítala poriadne.
Môj syn má pravdu, kvôli takým ako si ty, človek nemá chuť sem chodiť a už vôbec niečo pridať.
Vďaka Bohu že sem dávajú recepty aj naozajstný dobrý ľudia. Nie namyslený, arogantný a povysenecky ***** (vulgarizmus vymazaný redakciou).
Komentáre “môjho druhu”? A to sú podľa teba aké? Akože otázky niekoho, kto má zdravý sedliacky rozum? Pozeráš sa na svet príliš zhora a myslíš si že nad tebou už nie je nik . Ale mýliš sa, nad tebou je veľmi veľa dôležitejších, inteligentnejších a pritom skromnejších ľudí ako si ty.
Ty vlastne niesi nik, tak ako aj ja.
Pár pismeniek na skle, zopár nie moc dobrých fotiek, recepty ktoré vyhlasuješ za svoje, ale zároveň priznávaš že niesú tvoje... Urážaš všetkých ktorí ti nepochlebujú, sama si píšeš pochvali, raz napíšeš “biela” a o pár hodín “čierna”... Veď sa už konečne spamätaj a nájdi si priateľov s ktorými budeš komunikovať naživo.
Prajem Ti Pekný večer :-)
Veď aj ja som slušná, žiadne vulgarizmy som nepoužila. Ale možno človeka uraziť aj bez nich a ty to vieš, pretože to veľmi často používaš.
ľutujem, ja sa sporiť nebudem :-)
Maj sa pekne!
Fazuľu a cícer treba deň pred prípravou jedla namočiť. A potom spolu s neuvarenými krúpami dať do pekáča, kde sa v rúre zakryté dusia dustatočne dlho, aby zmäkli.