Kačacie stehná v šolete

Jozef Pustulka
šéfkuchár hotela Björnson*** v Demänovskej Doline, 16. novembra 2016
Kačacie stehná v šolete
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava
180 minút
na 170 °C

Suroviny

4 ks
 na špikovanie
150 g
150 g
150 g
1 ks
4 strúčiky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Deň vopred namočíme v miske fazuľu a cícer. Kačacie stehná prešpikujeme slaninou, nasolíme, necháme odležať, vložíme do pekáča, podlejeme vodou a pečieme pri 170 °C asi trištvrte hodiny. Predpečené stehná vyberieme a odložíme bokom.

  2. 2

    Na masti speníme cibuľu, pridáme červenú mletú papriku a scedené strukoviny s krúpami. Pridáme cesnak, ďumbier, osolíme a okoreníme a premiešame.

  3. 3

    Túto zmes vložíme do pekáča s výpekom zo stehien a podlejeme podľa potreby vodou. Dusíme zakryté v rúre za občasného podlievania vodou. Pred koncom pridáme predpečené kačacie stehná, prekryjeme šoletom a necháme spoločne dopiecť.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@Radox1 (16.11.2016 11:39)

Veď to už všetci vedia, len úbožiatko @pusta to nevie.
Ale ja by som mala pár otázok ku @Veronikkkka. Takže: 1. Slanina ide do kacačích stehien, nie do šouletu.
2. Kde je napísané že je to pravý židovský šoulet? Autor to nikde nespomenul, ako si k tomu došla?
Dokáž kde to napísal . (to je tvoje obľúbené slovné spojenie).
3. Najprv si napísala že všetko okrem slaniny je v poriadku a zrazu si mala kopec zbytočných otázok, na ktoré si si mohla nájsť odpoveď aj sama, ak by si recept čítala poriadne.
Môj syn má pravdu, kvôli takým ako si ty, človek nemá chuť sem chodiť a už vôbec niečo pridať.
Vďaka Bohu že sem dávajú recepty aj naozajstný dobrý ľudia. Nie namyslený, arogantný a povysenecky ***** (vulgarizmus vymazaný redakciou).
@Pusta , toto jedlo je šolet, a nie ako Ty nesprávne hovoríš šoulet! Len pre poriadok, ked už si taká znalkyna židovskej kuchyne!