Ďumbierovo-marhuľový čaj

radox1 - fotkaradox1, 5. júna 2015
Ďumbierovo-marhuľový čaj
Foto: radox1

Prechladol som a nie som v pohode. Potrebujem sa dať do kopy, nakoľko ide pekný víkend a ja som na kanape a pozerám ako Zobraziť celý popisPrechladol som a nie som v pohode. Potrebujem sa dať do kopy, nakoľko ide pekný víkend a ja som na kanape a pozerám ako mi bicykel stojí v kúte. V bare som objavil marhuľovicu od mojich kamarátov z Pieštan /čistý destilát 52, žiadny ochutený lieh s názvom marhuľa,......čo predávajú v obchodoch a zavádzajú zákazníkov. No a k tomu silný čaj z ďumbieru.

2
porcie
5 minút
príprava

Suroviny

50 g
5 dl
2-3 stonky
1 PL
1 ks
 M13 (alebo iný destilát)




Postup

  1. 1

    Postup je v podstate zbytočný: Vriacou vodou zalemeje postrúhaný /nie nakrájaný/ ďumbier a vetvičky mäty. Lúhujeme aspoň 20 minút, pridáme citrónovú šťavu aj zbytky citrónov a med. Čaj prekladáme marhuľovicou-M13, alebo iným destilátom, nie tými zafarbenými napodobeninami z regálov. Pijeme teplý, začíname sa potiť, kto koľko zvládne je individuálna a samostatná disciplína, čím viac, tým skôr odíde choroba cez pot preč. K tomu horúca vaňa, dobre sa vypotiť a na záver ešte aspoň jedno kolo.

  2. 2

    Tento recept venujem kamarátom z Pieštan, bez ktorých by sa tento recept nemohol uskutočniť.

Diskusia k receptu

methi
Robim rovnako len bez alkoholu. Skore uzdravenie.
mijaita
Takovy grog ze slivovice - cerny caj, cukr a slivovice. To mam rada za kazdeho pocasi :-) Tohle mozna v malem mnozstvi zkusim. Je to dobry? :-)
tiginko
rýchlo sa uzdrav, ktovie koľko takých pekných víkendov budeš môcť prebicyklovať. My zajtra dúfame v plnom zdraví z Devínskej do Orechovej Potône. Horšie to bude po podobnom dobrom ovocnom destiláte v nedeľu naspäť :-)
mariamka
tak ako, pomohol ten tvoj "potiaci elixir"? mali sme uz podobne stavy a vzdy zabrala /nastastie/ "chemia" Coldrex alebo Theraflue, samozrejme pitny a potiaci rezim, skore uzdravenie
elixir
@radox1 hlásim sa do klubu prechladnutých, aj do klubu tých, ktorí majú bicykel vystávajúci v kúte. Tiež pijem skoro rovnaké, teda až na marhuľovicu... na marhuľovicový klub ambície nemám. :)
Prajem rýchle uzdravenie.
@mariamka sa nepotím, aký potiaci elixír? :)
tiginko
@mariamka my čo nemáme vaňu, ale sprchový kút, je kalíšťok marhuľovice povinný medzičlánok! :-)
že "potiaci @elixir " :-) :-)
frezia68
Tak skoré uzdravenie a mne lipový čaj a potenie,potenie.....:-)
lope
Presne tak tento recept sa používa už dávno, len si tu niekto prehodil dve slová v názve naopak :D :D :D :D