Recepty, kde je ďumbier
Perkelt z vykostenej králičiny
… a naviac z mladej, tak bol chutný voňavý obed „krát_dva“ hotový! Neviem sa toho
jemného,...
Grepovo-pomarančový džem s ďumbierom
Je pravda, že v návale prác a príprav na Veľkonočné sviatky nie je čas na prípravu...
Polievka zo sladkých zemiakov
Inšpiráciu mám z časopisu "Kalorienarme Rezepte", zameraného na jedlá s malým množstvom kalórií... Light suroviny...
Zajačie behy na smotanách à la sviečková
Konečne!!! Po viac ako osem ročnom „putovaní“ po „pravlasti“ indiánov, o ktorej
spisovateľ môjho detstva, ...
Šrácova kuchárska predzásypka
Veľmi dávno som sa dozvedel, že v Chicago žije maďarský kuchár, po ktorom už za...
Pečená paprika plnená pohánkou
... pohánka ma láka už veľmi dlho, ale ešte nikdy som ju nepripravoval a ani nejedol....
Jednoduchý perkelt z hovädziny
Guľáše, perkelty, paprikáše - kto by ich nemal rád! Naviac vo mne evokujú spomienky na...
Vyprážané marinované krídelká s omáčkou
Oblíbené jídlo pro přátelské neformální návštěvy, puberťáci ho zbožňují... množství, které uvádím, bývá...
Jahňacia polievka
Umyté mäso vložíme v celku do osolenej studenej vody, pridáme očistenú a pokrájanú cibuľu, koreňovú...
Čerkeské kurča
Umyté kurča osolíme a okoreníme. Ryžu uvaríme so šafranom a zmiešame s rozdrvenými orieškami, mandľami,...
Hrachová polievka s plackami
Milujem kombináciu strukovinových polievok s akýmkoľvek druhom placiek. Tentoraz som
skombinovala toto:
Krémová tekvicová polievka
Ošúpanú tekvicu zbavenú semien nakrájame na kocky, dáme na plech a opekáme asi 25 minút v...
Pravá zabíjačková tlačenka
Mäso z hlavy, koleno, jazyk a srdce uvaríme spolu s kožami v malom množstve vody...
Moravské jaternice
Bravčovú hlavu uvaríme, vykostíme a pokrájame na kocky. Kože uvaríme osobitne domäkka. Uvarené kože
a...
Zemiakové šúľance so zeleninou
Zemiaky uvaríme v šupke, očistíme ich a nastrúhame na jemnom strúhadle. Pridáme vajce, soľ,...
Špagety s paradajkovo– pomarančovou omáčkou
Cestoviny uvaríme v osolenej vode. Pór umyjeme a nakrájame na kolieska. Ďumbier olúpeme a jemne...
Hus v šolete
Umytý a vopred namočený
hrach uvaríme do mäkka.
Krúpy uvaríme osobitne
v osolenej vode. Cibuľu
nakrájame nadrobno a upražíme
ju...
Kuracie krídelka trocha inak
Očistené krídelka aspoň 2 hodiny marinujeme v obidvoch omáčkach, ktoré sme pripravili zmiešaním uvedených surovín a...
Grilovaný rozbíf
Cesnak rozotrieme a ďumbierový koreň nastrúhame, zamiešame do sójovej omáčky, prilejeme sherry, postupne pridáme...
Pražená zelenina (Achard de Légumes)
Umytú zeleninu nakrájame na tenké prúžky, cibuľu nasekáme nadrobno, cesnak roztlačíme. Do zeleniny pridáme...
Špargľa s tofu a hlivou ustricovou
Olej rozohrejeme, pridáme tofu (na kocky), popražíme, potom pridáme pór, ďalej hlivu, ...
Baklažánová zmes
Fotka k receptu je od používateľky Varechy @michsamant, ktorá ho s menšími obmenami pripravila. Za...
Perkelt z vykostenej králičiny
… a naviac z mladej, tak bol chutný voňavý obed „krát_dva“ hotový! Neviem sa toho jemného,...
Grepovo-pomarančový džem s ďumbierom
Je pravda, že v návale prác a príprav na Veľkonočné sviatky nie je čas na prípravu...
Polievka zo sladkých zemiakov
Inšpiráciu mám z časopisu "Kalorienarme Rezepte", zameraného na jedlá s malým množstvom kalórií... Light suroviny...
Zajačie behy na smotanách à la sviečková
Konečne!!! Po viac ako osem ročnom „putovaní“ po „pravlasti“ indiánov, o ktorej spisovateľ môjho detstva, ...
Šrácova kuchárska predzásypka
Veľmi dávno som sa dozvedel, že v Chicago žije maďarský kuchár, po ktorom už za...
Pečená paprika plnená pohánkou
... pohánka ma láka už veľmi dlho, ale ešte nikdy som ju nepripravoval a ani nejedol....
Jednoduchý perkelt z hovädziny
Guľáše, perkelty, paprikáše - kto by ich nemal rád! Naviac vo mne evokujú spomienky na...
Vyprážané marinované krídelká s omáčkou
Oblíbené jídlo pro přátelské neformální návštěvy, puberťáci ho zbožňují... množství, které uvádím, bývá...
Jahňacia polievka
Umyté mäso vložíme v celku do osolenej studenej vody, pridáme očistenú a pokrájanú cibuľu, koreňovú...
Čerkeské kurča
Umyté kurča osolíme a okoreníme. Ryžu uvaríme so šafranom a zmiešame s rozdrvenými orieškami, mandľami,...
Hrachová polievka s plackami
Milujem kombináciu strukovinových polievok s akýmkoľvek druhom placiek. Tentoraz som skombinovala toto:
Krémová tekvicová polievka
Ošúpanú tekvicu zbavenú semien nakrájame na kocky, dáme na plech a opekáme asi 25 minút v...
Pravá zabíjačková tlačenka
Mäso z hlavy, koleno, jazyk a srdce uvaríme spolu s kožami v malom množstve vody...
Moravské jaternice
Bravčovú hlavu uvaríme, vykostíme a pokrájame na kocky. Kože uvaríme osobitne domäkka. Uvarené kože a...
Zemiakové šúľance so zeleninou
Zemiaky uvaríme v šupke, očistíme ich a nastrúhame na jemnom strúhadle. Pridáme vajce, soľ,...
Špagety s paradajkovo– pomarančovou omáčkou
Cestoviny uvaríme v osolenej vode. Pór umyjeme a nakrájame na kolieska. Ďumbier olúpeme a jemne...
Hus v šolete
Umytý a vopred namočený hrach uvaríme do mäkka. Krúpy uvaríme osobitne v osolenej vode. Cibuľu nakrájame nadrobno a upražíme ju...
Kuracie krídelka trocha inak
Očistené krídelka aspoň 2 hodiny marinujeme v obidvoch omáčkach, ktoré sme pripravili zmiešaním uvedených surovín a...
Grilovaný rozbíf
Cesnak rozotrieme a ďumbierový koreň nastrúhame, zamiešame do sójovej omáčky, prilejeme sherry, postupne pridáme...
Pražená zelenina (Achard de Légumes)
Umytú zeleninu nakrájame na tenké prúžky, cibuľu nasekáme nadrobno, cesnak roztlačíme. Do zeleniny pridáme...
Špargľa s tofu a hlivou ustricovou
Olej rozohrejeme, pridáme tofu (na kocky), popražíme, potom pridáme pór, ďalej hlivu, ...
Baklažánová zmes
Fotka k receptu je od používateľky Varechy @michsamant, ktorá ho s menšími obmenami pripravila. Za...