Jahňací chrbát na bielom víne s karamelizovanými slivkami fotorecept
Foto: izabella929
Veľmi chutný jahňací chrbát dusený vcelku. Podlievala som ho bielym vínom a pripravila som k nemu karamelizované slivky so slivovicou.
porcie
príprava
Suroviny
500 g |
|
1 PL |
|
1 ks |
|
3 strúčiky |
|
100 ml |
|
4 kolieska (čerstvý) |
|
podľa chuti |
|
|
|
|
|
Karamelizované slivky: | |
350 ml zavárané |
|
2 PL |
|
50 ml |
|
hrsť |
|
Postup
-
1
Jahňací chrbát som umyla, osušila.
-
2
Na panvicu som dala rozohriať masť a pridala som mäso a zo všetkých strán som ho sprudka opiekla.
-
3
Výpek som preliala do rajnice, pridala som cibuľu, orestovala, nakrájala som cesnak a ďumbier, mäso som osolila, korenila, posypala troškou papriky.
-
4
Podliala som vínom. Pod pokrievkou som ho najprv dusila za občasného polievania bielym vínom. Keď bolo mäso mäkké, odkryla som ho a nechala opiecť.
-
5
Pripravila som slivky, ktoré som scedila.
-
6
Na panvicu som dala karamelizovať cukor.
-
7
Do karamelu som dala slivky a chvíľku som ich opekala s karamelom.
-
8
Potom som ich podliala slivovicou a opäť chvíľku miešala, aby sa šťava zahustila.
-
9
Napokon som pridala ku slivkám arašidy.
-
10
Hotový obed som podávala s varenými zemiakmi. Prajem vám dobrú chuť.
Ďakujem pekne za komentár...