Broskyňové čatní (chutney) fotorecept
Foto: zolik
Zrealizované podľa receptu od @Kecemis na základe našej diskusie a aj s jeho dovolením pridávam tento recept na fantastické broskyňové chutney.
30 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
1,5 kg očistené |
|
1 dcl |
|
2 ks |
|
2 ks |
|
2 ks |
|
3 strúčiky |
|
2 ČL (zázvor) strúhaný |
|
3 dcl |
|
2 dcl |
|
1 ČL |
|
1 KL |
|
Postup
-
1
1 a 1/2 kg ošúpaných broskýň nakrájať na malé kúsky
-
2
a pridať všetky ostatné prísady.
-
3
Na chutney sa mi najviac osvedčil wok. Všetko zmiesať, nechať zovrieť, stiahnuť teplotu a pomaly do zhustenia variť. Dať do pohárov a 10 minút pri teplote 80 °C sterilizovať.
-
4
Je to vlastne štipľavá a korenistá marmeláda, ktorá sa výborne hodí k pečenému a grilovanému mäsu, k pečenej zelenine a aj k syrom. Týmto receptom ďakujem @Kecemis za ozajstnú lahôdku na našom stole.
uz som robila vselijake chutney. Aj dulove, aj tekvicove, ale este NIKDY ceresnove. A ani som take este NIKDY neochutlala. A ja take urcite strasne lubim! Pridas recept?
@Haji
Dakujem za odozvu a pozdravujem. Toto chutne je fakt vyborne. Neuverite, ale ja som ho jedla s vanilkovou zmrzlinou :-)
Jablčný ocot nie je taký kyslý ako bežný ocot. Kyslosť sa dá zredukovať cukrom, medom atď.