Broskyňové čatní
Broskyňové čatní

Broskyňové čatní (chutney) fotorecept

zolik - fotkazolik, 16. októbra 2018
Broskyňové čatní (chutney) (fotorecept)
Foto: zolik

Zrealizované podľa receptu od @Kecemis na základe našej diskusie a aj s jeho dovolením pridávam tento recept na fantastické broskyňové chutney.

30 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

1,5 kg očistené
1 dcl
2 ks
2 ks
2 ks
3 strúčiky
2 ČL (zázvor) strúhaný
3 dcl
2 dcl
1 ČL
1 KL




Postup

  1. 1

    1 a 1/2 kg ošúpaných broskýň nakrájať na malé kúsky

    Broskyňové čatní (chutney) (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    a pridať všetky ostatné prísady.

    Broskyňové čatní (chutney) (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na chutney sa mi najviac osvedčil wok. Všetko zmiesať, nechať zovrieť, stiahnuť teplotu a pomaly do zhustenia variť. Dať do pohárov a 10 minút pri teplote 80 °C sterilizovať.

    Broskyňové čatní (chutney) (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Je to vlastne štipľavá a korenistá marmeláda, ktorá sa výborne hodí k pečenému a grilovanému mäsu, k pečenej zelenine a aj k syrom. Týmto receptom ďakujem @Kecemis za ozajstnú lahôdku na našom stole.

Diskusia k receptu

haji
Receptík vypadá zajímavě a určitě musí být výborné, takové broskyňové čatní. @Kacemis aj ty jste fajnšmekři! Kombinace surovin vypadá zajímavě, dala testovací vzoreček s kouskem nějaké dobré flákoty. Jsi šikulka! Přeji krásný den!
cesminaz
Paráda :-) Ja som robila tento rok 2 várky čerešnové chutney.
zolik
@Cesminaz
uz som robila vselijake chutney. Aj dulove, aj tekvicove, ale este NIKDY ceresnove. A ani som take este NIKDY neochutlala. A ja take urcite strasne lubim! Pridas recept?
zolik
@Kecemis
@Haji
Dakujem za odozvu a pozdravujem. Toto chutne je fakt vyborne. Neuverite, ale ja som ho jedla s vanilkovou zmrzlinou :-)
1x haji
zolik
nie chutne, ale chutney to malo byt v texte
cesminaz
@Zolik :-) som si istá,ze by ti chutilo aj čerešnové.My máme 2 velké čerešnové stromy,tak preto robievam okrem kompótu a lekváru aj to čatní :-) Recept mám vo svojom zošite presne napísaný,ale teraz by ti bol aj tak na nič,kedže čerešne už nie sú :-) Ked bude znova sezóna a budem varit,tak to aj nafotím a pridám sem :-)
mary1817
Vám to chutí? Je to veľmi kyslé a to som dala iba dva deci octu, nie 3dcl, ako je uvedené v recepte. Banujem, že som najskôr neskúsila a neupravila recept. Nedá sa to ani jesť, neviem k čomu by som to také kyslé použila.
zolik
@mary1817 (11.9.2022 17:05)
Jablčný ocot nie je taký kyslý ako bežný ocot. Kyslosť sa dá zredukovať cukrom, medom atď.
1x haji




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia