Krémová tekvicová polievka

Jaroslav Žídek
šéfkuchár reštaurácií Erdödyho paláca v Bratislave, 7. januára 2010 11:53
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Krémová tekvicová polievkaFoto: Z knihy Šéfkuchár v paláci od vyd. Ikar
4
porcie
20 min
príprava
60 min
tepelná úprava

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Ošúpanú tekvicu zbavenú semien nakrájame na kocky, dáme na plech a opekáme asi 25 minút v rúre vyhriatej na 180 °C. Cibuľu nakrájame na kocky a spolu s očisteným a nastrúhaným ďumbierom, nadrobno pokrájanými čili papričkami a cukrom speníme na rozohriatom tekvicovom oleji.

  2. 2

    Keď cibuľa nadobudne zlatistú farbu, pridáme ocot, opečenú tekvicu a zalejeme vývarom. Osolíme, okoreníme, pridáme tymián a varíme na miernom plameni domäkka asi 30 minút. Potom vyberieme tymián a všetko dôkladne rozmixujeme a prepasírujeme cez husté sito.

  3. 3

    Pridáme smotanu a za občasného miešania varíme na miernom plameni ďalších 30 minút, dokiaľ polievka nezíska krémovú konzistenciu.

  4. 4

    Náš tip: Polievku podávame s plátkami marinovaného ďumbiera, opraženými tekvicovými semenami a kvapkou tekvicového oleja.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist