Krémová tekvicová polievka
šéfkuchár reštaurácií Erdödyho paláca v Bratislave, 7. januára 2010
Foto: Z knihy Šéfkuchár v paláci od vyd. Ikar
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ošúpanú tekvicu zbavenú semien nakrájame na kocky, dáme na plech a opekáme asi 25 minút v rúre vyhriatej na 180 °C. Cibuľu nakrájame na kocky a spolu s očisteným a nastrúhaným ďumbierom, nadrobno pokrájanými čili papričkami a cukrom speníme na rozohriatom tekvicovom oleji.
- 2
Keď cibuľa nadobudne zlatistú farbu, pridáme ocot, opečenú tekvicu a zalejeme vývarom. Osolíme, okoreníme, pridáme tymián a varíme na miernom plameni domäkka asi 30 minút. Potom vyberieme tymián a všetko dôkladne rozmixujeme a prepasírujeme cez husté sito.
- 3
Pridáme smotanu a za občasného miešania varíme na miernom plameni ďalších 30 minút, dokiaľ polievka nezíska krémovú konzistenciu.
- 4
Náš tip: Polievku podávame s plátkami marinovaného ďumbiera, opraženými tekvicovými semenami a kvapkou tekvicového oleja.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
www.biokamo.sk/solio-zdrave-oleje/tekvicov%C3%BD-olej-...