Šrácova kuchárska predzásypka

sracz - fotkasracz, 28. októbra 2012
Šrácova kuchárska predzásypka
Foto: sracz

Veľmi dávno som sa dozvedel, že v Chicago žije maďarský kuchár, po ktorom už za jeho života pomenovali ulicu. Po ňom som improvizoval rcp Zobraziť celý popisVeľmi dávno som sa dozvedel, že v Chicago žije maďarský kuchár, po ktorom už za jeho života pomenovali ulicu. Po ňom som improvizoval rcp na bravkaré, vyplnené domácou údenou klobásou, obalené v jeho “supersecret szakácssó” (kuchárska soľ). Neprezradil jej zloženie, tak som si vymyslel ja svoje. Už som ho uviedol vo svojich rcp a 20. júla 2012 dokonca aj v denníku Pravda, príloha Varecha.sk. Nie som egojišta a tak ho pre @jopovlado a @sylvinka i ostatných záujemcov dávam na všeobecnú známosť tu!

10 minút
príprava

Suroviny

5 PL
1 PL
1 PL
1 PL
1 KL
1 PL ďumbier
1 PL
Podľa variantov:
1 PL
1 KL
1 ČL
1 ČL




Postup

  1. 1

    všetky ingrediencie vsypať do uzatvárateľnej nádoby (ja už roky používam plastovú, pozri obrázok), dôkladne premiešať a používať v prípade potreby. !!! Vtedy odobrať z nádoby iba aktuálne potrebné množstvo !!!

    Šrácova kuchárska predzásypka - obrázok 1
  2. 2

    ak obsah nádoby spotrebujete, zmiešate predzásypku novú!

    Šrácova kuchárska predzásypka - obrázok 2
  3. 3

    zloženie môžete kombinovať podľa spôsobu prípravy a druhu používaného mäsa (jalovec = divina, huby, ...; sušená citrónové a pomarančová kôra = ryby, …).

    Šrácova kuchárska predzásypka - obrázok 3

Diskusia k receptu

viera1
@sracz ,niečo mi ušlo,vôbec neviem,aký je to recept.Môžem poprosiť link ? (Nemám čas študovať všetky tvoje recepty,aj keď mnohé mám vytlačené)Ďakujem.
kuchticka
@viera , myslim si, ze je to zmes na obalenie masa pred pecenim ci vyprazanim. @sracz sa ti istotne ozve a vyvrati, lebo potvrdi moju mienku.
Mimochodom, tato zmes je urcite vyborna, ked si ju predom pripravime a ked potrebujeme narychlo varit staci otvorit nadobku v ktorej ju uchovavame.
Dakujem ti @sracz za dobry naqpad.
sovka62
Dobrý nápad, mať to vopred zmiešané, nebude treba vyťahovať každú koreničku zvlášť. Vyskúšam.
sylvinka
milý varecháčsky priateľ, veľmi pekne ďakujem. Je to skutočne veľmi dobrý nápad!
zdezda
je to fajn mať takto pripravené polotovary vlastnej výroby :-) ja mám tak pripravenú zmes na obaľovanie ryby, to je podobné, bez zázvoru, urobím si aj podľa teba, tú pikantnú, veď umelých krabičiek je dosť :-) pekná úroda čili papričiek, aj ako dekorácia
spetkasoli
milý@sracz , tak toto je nápad hodný vyznamenania. Díky za tento receptík. Máš výborné recepty a dobré nápady. Prajem vela šťastia a teším sa na ďalšie tvoje dobroty.
garanco
Toto je dobrá zmes.
Ja si podobne pripravujem "grilovacie" korenie, mám ho bez "ečiek" a podľa potreby pridávam ďalšie prísady.
sracz
Milá @kuchticka – máš pravdu a vo všetkom! Rado sa stalo, rád pomôžem aj na budúce! Sama si zvoľ a zrealizuj svoju zostavu, a podľa svojich potrieb, spôsobu prípravy a druhu mäsa! Držím všetkých 21!
sracz
Ďakujem Ti za koment milá @sovka62 – rovesníčka vzácna! Máš pravdu, ako vždy!
sracz
Múdro robíš @zdezda milá. Na chuť zázvoru (ďumbiera) v čerstvej i práškovej podobe (aj pri rybacine) som prišiel až tu a neľutujem. Je zdraviu prospešný, pomáha tráveniu a už doma som ho pridával (podľa rady priateľa JUDr. Janka Beleja, asi 4 PL očisteného a čerstvo drobno nastrúhaného na 20 kg mäsa) aj do domácich údených klobás! Nuž a z vlastnej úrody čili, feferóniek, habanieros a halopimos papričiek, bude po ich vysušení a pomletí, pikantný posyp do bársčoho, ale do “vriacej a ešte trošku zohriatej” hovädzej slovenskej polievky zvlášť! A než uschnú, pekne dekorujú kuchyňu!
sracz
Ďakujem a úprimne sa teším milá @spetkosoli – Rad zlatej prezásypky – tak ten nemá bárskto! Vážim si Tvoje slová uznania a rád prispejem aj ďalšími svojimi odskúšanými rcp!
sracz
Aj Tebe ďakujem milá @valeri – sem s tým miliónom a ideme half&half – fifty_fifty – alebo ½ na ½ :-))) :-))) :-)))
jerica
@sraczko , ďakujem za nápad, toľko inšpiráciií na vareche nenájdeš len tak ľahko, ty s tvojimi radami nemáš chybu , určite si podľa teba pripravím svoje prísady ktoré najviac používam :-)
sracz
Vážená @afataga – použitie uvádzam v v 3.) bode; múka je v zmesi ako pojivo; spomeň si, ako robíš “trojpyžamko” pre vyprážané rezne = hladká múka (HLM), rozšľahané a jemne osolené vajíčka, preosiata strúhanka!!! Ta ňe?!
sracz
No vidíš @jody všetečnica milá a ani to dĺho netrvalo! :-)))))))
sracz
Aj ja ďakujem Tebe za pozitívne známkovanie milá @daniela142 – nech slúži na všeobecnú spokojnosť!
sracz
Dobre a gramotne robíš milá @garanco – ako by povedal svojho času Pán Prof. Lazar, Dr. Sc. :-)))
sracz
Za málo, milá @jerica – vzácna kamaláska na Varecha.sk – nech aj tento rcp_tík obohatí chute Tvojej vynikajúcej kuchyne! Veď na to sme tu! Ta ňe? A rozhodne sa mi na budúce neospravedlňuj, Ty ma môžeš oslovavať bársako, hlavne po svojom. My si rozumieme – aj tak še da i tak še da a furt to vijdze na rovnako! Ďakujem Ti, úprimne, za koment i za ohodnotenie a teším sa na dozdziveňa!
helca103
všetky obľúbené koreniny v jednom. Toto je úžasný nápad ako nemať pri varení veľa koreničiek okolo seba.Ďakujem za inšpiráciu :-)
sracz
Vďačne milá @helca103 - a ich kombináciu si môžeš zvoliť podľa svojho gusta (to g_éčko je naozaj malé)!
ebaka
určite si zamiešam podľa seba,dík za nápad
sracz
Ozaj rád som pomohol vážená @ebaka - nech Ti v Tvojej kuchyni pomôže a chutí!
jozka2
no sracz vidim,ze stefam sa ti na tento recept neozval to si ho asi tou obalovacou zmasou dostal.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia