Foto: sracz
Veľmi dávno som sa dozvedel, že v Chicago žije maďarský kuchár, po ktorom už za jeho života pomenovali ulicu. Po ňom som improvizoval rcp Zobraziť celý popisVeľmi dávno som sa dozvedel, že v Chicago žije maďarský kuchár, po ktorom už za jeho života pomenovali ulicu. Po ňom som improvizoval rcp na bravkaré, vyplnené domácou údenou klobásou, obalené v jeho “supersecret szakácssó” (kuchárska soľ). Neprezradil jej zloženie, tak som si vymyslel ja svoje. Už som ho uviedol vo svojich rcp a 20. júla 2012 dokonca aj v denníku Pravda, príloha Varecha.sk. Nie som egojišta a tak ho pre @jopovlado a @sylvinka i ostatných záujemcov dávam na všeobecnú známosť tu!
príprava
Postup
-
1
všetky ingrediencie vsypať do uzatvárateľnej nádoby (ja už roky používam plastovú, pozri obrázok), dôkladne premiešať a používať v prípade potreby. !!! Vtedy odobrať z nádoby iba aktuálne potrebné množstvo !!!
-
2
ak obsah nádoby spotrebujete, zmiešate predzásypku novú!
-
3
zloženie môžete kombinovať podľa spôsobu prípravy a druhu používaného mäsa (jalovec = divina, huby, ...; sušená citrónové a pomarančová kôra = ryby, …).
Mimochodom, tato zmes je urcite vyborna, ked si ju predom pripravime a ked potrebujeme narychlo varit staci otvorit nadobku v ktorej ju uchovavame.
Dakujem ti @sracz za dobry naqpad.
Ja si podobne pripravujem "grilovacie" korenie, mám ho bez "ečiek" a podľa potreby pridávam ďalšie prísady.
ale spravidla túto “predzásypku” používam pri každom pečenom mäse! Ďakujem Ti za záujem!