Kačacie prsia s pomarančovým gélom

radox1 - fotkaradox1, 11. januára 2017
Kačacie prsia s pomarančovým gélom
Foto: radox1

Keď už prsia, tak kačacie, ktoré dlhou tepelnou úpravou zbytočne nemučíme, a s pomarančom je to osvedčená kombinácia.

2-3
porcie
15 minút
príprava
5-10 minút
na 190 °C

Suroviny

2 ks
2 ks
2 cm
2 ks varný typ A
1 dl
1 ks
1 PL
1 dl
1 ČL
1 PL
2 dl




Postup

  1. 1

    Kačacie prsia dobre osušíme, na koži narežeme, osolíme, okoreníme, horný gril v rúre vyhrejeme na 190 °C a vložíme na rozhorúčenú suchú panvicu kožou dole, pomaly opekáme do vypečenia kože spolu s cibuľovými lupeňmi, ktoré použijeme na dekor. Ked je koža červená, lupene vyberieme, tuk z panvice zlejeme /potrebujeme mäso piecť a nie dusit/, otočíme na druhú stranu, na vyššej teplote rýchlo opečieme,opäť vrátime na stranu kože, a vložíme panvicu do horúcej rúry na 5 až 10 minút podľa veľkosti pŕs. Po vybratí prsia zabalíme do alobalu na 10 minút, aby sa šťava rovnomerne rozložila a tým pádom pri krájaní nebude vytekať na dosku.

  2. 2

    Konfitovaný zemiak: Do horúceho kačacieho tuku vložíme nakrájaný zemiak na kolieska a pomaly ho pražíme v kúpeli do zlata.

    Kačacie prsia s pomarančovým gélom - obrázok 2
  3. 3

    Pomarančový gél: Do panvice, v ktorej zostal výpek /pozor - tuk zlejeme bokom/ pridáme cukor, urobíme svetlý karamel /cukor nemiešame a čakáme kým sa rozpustí/, pridáme nastrúhanú kôru z pomaranča, nastrúhaný ďumbier, zalejeme pomarančovou sťavou spolu s džúsom, vínom a redukujeme do sirupovej konzistencie -gélu. Precedíme a nakoniec zašľaháme studené kocky masla, čím gél zaglazujeme do leskla. Ja som ešte použil na dekor zavárané ríbezle, ktoré som objavil v chladničke, k tomu červené suché víno a dobrú chuť. .Precedíme a dekorujeme do finálneho výsledku.Ja som ešte použil zavárané ríbezle,ktore som objavil v chladničke,už len tomu červené suché víno a dobrú chuť.

Diskusia k receptu

radox1
mäso je ružové ako má byť,nie surové.nakoniec nech si každý prispôsobí dobu pečenia sám,ako mu vyhovuje.Prepečené prsia sú suché.
janger
@Radox1 (12.1.2017 13:47)

Niekedy veru umucim aj ja ;-)...nepodari sa vzdy presne vystihnut.
farbuska
Krása. Robím kačacie prsia podobným technologickým spôsobom (sú skvelé), ale pomarančový gél tomu dá ďalšiu vrstvu. Vďaka za recept.
hadik
Ten konfitovaný zemiak, to je akože to čo je pod músom?
hadik
Nie pod músom, ale pod mäsom som myslel.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia