Pečený pstruh
Pečený pstruh

Pstruh na kvake s ďumbierovým medom fotorecept

Andrej Časnocha
kuchár Wellness hotela Diplomat**** v Rajeckých Tepliciach, 2. marca 2018
Pstruh na kvake s ďumbierovým medom (fotorecept)
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
45 minút
príprava

Suroviny

4 ks
600 g
50 g
Ďumbierový med:
 (zázvor)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ďumbierový med: Množstvo ďumbieru závisí od požadovanej sily. Očistený ďumbier nakrájame na drobné kocky. Spolu s medom ho varíme 20 minút na miernom plameni (teplomerom kontrolujeme 41 °C). Teplota musí dosiahnuť aspoň 40 °C, ale pri 43 °C už med stráca svoje zdraviu prospešné látky). Med necháme pri izbovej teplote vychladnúť a infúzovať ďalších 5 dní.

    Pstruh na kvake s ďumbierovým medom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Očistených pstruhov nasolíme, nakoreníme, do vnútra pridáme vetvičku tymianu, sprudka opečieme na masle z oboch strán a dopečieme 10 minút v rúre pri 180 °C.

    Pstruh na kvake s ďumbierovým medom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Kvaku očistíme a nakrájame, opražíme na rozpustenom masle a pridáme ďumbierový med. Časť medu prehrejeme a prichutíme morskou soľou. Podávame k pstruhom.

    Pstruh na kvake s ďumbierovým medom (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: