Pstruh na kvake s ďumbierovým medom fotorecept
Andrej Časnocha
kuchár Wellness hotela Diplomat**** v Rajeckých Tepliciach, 2. marca 2018
kuchár Wellness hotela Diplomat**** v Rajeckých Tepliciach, 2. marca 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
45 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Ďumbierový med: Množstvo ďumbieru závisí od požadovanej sily. Očistený ďumbier nakrájame na drobné kocky. Spolu s medom ho varíme 20 minút na miernom plameni (teplomerom kontrolujeme 41 °C). Teplota musí dosiahnuť aspoň 40 °C, ale pri 43 °C už med stráca svoje zdraviu prospešné látky). Med necháme pri izbovej teplote vychladnúť a infúzovať ďalších 5 dní.
-
2
Očistených pstruhov nasolíme, nakoreníme, do vnútra pridáme vetvičku tymianu, sprudka opečieme na masle z oboch strán a dopečieme 10 minút v rúre pri 180 °C.
-
3
Kvaku očistíme a nakrájame, opražíme na rozpustenom masle a pridáme ďumbierový med. Časť medu prehrejeme a prichutíme morskou soľou. Podávame k pstruhom.
Diskusia k receptu