Cerstvo mletá rasca

Recepty, kde je cerstvo mletá rasca

Zemiaková polievka s kuriatkami na kopci

Bezmäsité jedlá

Nepoznám „našinca” (čo si počnem, keď už aj mne začala ôsma „10º” spomienkového veku), ktorý by si rád nezaspomínal na už do nenávratna dávno odídené detstvo a bujaré junácke roky....

Hrianky s čerstvými hubami a oštiepkom

Bezmäsité jedlá

Nájdem spriaznenú dušu, alias „Parťáka“ so spoločnými pocitmi pri „machrovaní“ v zástere a s vareškou v...

Kuriatka na šalotke s cuketkou

Bezmäsité jedlá

Gemerské lesy okolo „Slavošky“ sú aj hubársky raj. Tamojšia vrchnosť ma, je tomu už vyše...

Šampiňóny na červenej cibuli a zeleri

Bezmäsité jedlá

Na čerstvé huby z okolia mojich rodných Košíc si budeme musieť ešte nejaký ten piatok počkať, ...

Hliva ustricová na póre a kapii

Bezmäsité jedlá

Som ortodoxný vyznávač jedál s hubami, hlavne s čerstvými. Medzi ne patrí aj hliva ustricová,...

Fliačky so šunkou, s mozzarellou a čedarom

Bravčové mäso

Väčšina tzv. Československých preddemokratických kuchýň verejného stravovania, počnúc detským škôlkami a končiac domovami dôchodcov sa...

Praženica s hlivou ustricovou na šalotke a póre

Večera

Hubárska sezóna je u nás doma v plnom prúde. S chuťou by som si zjedol buď...

Zemiaková polievka s hubami a bravčovinou

Bravčové mäso

Väčšinu „váry“ prispôsobujem chúťkam mojej veliacej kapitán_admirálky. S „obyčajnou“ zemiakovou polievkou, aj keď so zmesou...

Perkelt s hovädzinou zo suchej marinády

Hovädzie mäso

Aj Vám sa pre dvoch varí s takými ťažkosťami ako aj mne? No na druhej strane to...

Hliva kotúčová na slanine

Večera

Mám rád čerstvé huby vo všetkých ich variantoch v našom domácom „jedálničku”. Samozrejme najradšej mám tie...

Cestoviny s hubovou omáčkou z kuriatok

Cestoviny

Variant s tzv. „angel hair = anjelskými vlasmi“, čo sú vlastne niťovky, ale môžete...

Hubový paprikáš

Hlavné jedlá

Varím rád už od čias ranného detstva. Nemali sme s bratom sestru a tak nás naša...

Oprážano-zapekané kurča z kyslého mlieka

Kuracie mäso

Variabilita a pestrosť technologickej prípravy kuracieho mäsa je dobre známa. Mňa osobne vždy zaujmu tie, ...

Morčacia pečeň na bielej cibuli a paprike

Hlavné jedlá

Kupujúci má vždy a všade chodiť s otvorenými očami. Tentoraz sa to oplatilo aj mne...

Gazpacho, pravé španielske z Andalúzie

Bezmäsité jedlá

Teplo mám rád už od detstva, ale čo je veľa, toho je až príliš! Vstup...

Segedín prvomájový v AZ

Bravčové mäso

Ctených ortodoxných konzumentov „segedínu” vopred prosím za odpustenie, že som si dovolil túto, aj na...

Bravčová panenka s tmavými ringlotami

Bravčové mäso

Históra kucháskeho umenia nás už z dávej minulosti dostatočne informuje, že muži sa za šporákom nestratia....

Zajačí perkelt s hráškom

Hlavné jedlá

25. februára t. r. sme sa sťahovali za teplom do Arizony. Bolo potrebné...

Hovädzie plátky na hubách Šráca z Košíc

Hovädzie mäso

Dostal som sa k nádherným 6 ks hovädzieho „Oko okrúhleho steak-u“. Dokonca za cenu pre „prdôcha“...

Kurací paprikáš so šampiňónmi

Kuracie mäso

Každý z Vás si dozaista dokáže uvariť paprikáš podľa vlastných predstáv a chutí. Ja som ho...

Hustá zeleninová polievka - Potage

Bezmäsité jedlá

Rcp som preložil z obalu na koreňovú zeleninu. V podtitulku je odkaz na Brendu Langton, ...

Opečené plátky bravčového pliecka – Kmínova hrianka

Bravčové mäso

Zlodej, vreckár, kmín, lapko či živáň, jedna banda. Experimentoval som XXXXL variantom...

Kuracie žalúdky na paradajkách a stonkoch zeleru

Kuracie mäso

Počas prípravy tohoto rcp som počul hlas mojeho predobrého otca, Tatiho, B. P...

Mrazené kozáky brezové s vajíčkami

Bezmäsité jedlá

Lásku k hubárčeniu mi od útleho detstva vštepovala babička po mamke, moja vzácna lady Ann...

Hovädzí chvost à la perkelt

Hovädzie mäso

Kto z Vás, bez rozdielu veku (bez urážky, prosím) i pohlavia, nemôže piť správne...

Hovädzí perkelt s nokerdľami, Šrác 1947

Hovädzie mäso

Jednoduchý variant z mojej kuchyne. Dostali sme naň chuť po záplave Vianočných a Novoročných dobrôt...

Sedliacka kapustnica s kyslou smotanou

Bravčové mäso

Polievka je základ hostiny a podľa nej sa posudzuje celý obed. Tak s chuťou a radosťou...