Cestoviny s hubovou omáčkou z kuriatok fotorecept
Foto: sracz
Variant s tzv. „angel hair = anjelskými vlasmi“, čo sú vlastne niťovky, ale môžete použiť aj iné cestoviny podľa vlastného výberu, obľúbenosti, či chutí! Zobraziť celý popisVariant s tzv. „angel hair = anjelskými vlasmi“, čo sú vlastne niťovky, ale môžete použiť aj iné cestoviny podľa vlastného výberu, obľúbenosti, či chutí! Podobne je to aj s druhom húb. Ja som sa „ako slepé kura k zrnu“, dostal ku kuriatkám, tak som tú náhodu využil ku našej všeobecnej spokojnosti. Výsledné dielo predstavuje jednoduchý, veľmi chutný, časovo nenáročný a na počet ingrediencií optimálny obsah i objem pochúťky pre širokú laickú obec, ale aj gurmáni či „feinschmekri“ prídu na svoje.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
2 - 3 PL |
|
250 - 333 g (čerstvé kuriatka) |
|
2 - 3 pretlačené strúčiky |
|
100 - 120 ml |
|
250 - 333 g |
|
250 - 333 ml |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
250 - 333 ml (lístky) |
|
Postup
-
1
… oficiálny nástup potrebných ingrediencií na rozdelenie „do služby“
-
2
na rozpustené maslo som uložil na menšie kúsky pokrájané kuriatka,
-
3
nechal ich podusiť do zozlatenia v stave „podnapilosti“ asi 4÷6´ a až teraz som ku nim pridal dva pretlačené strúčiky cesnaku a po premiešaní a vzájomnom zoznámení sa
-
4
som ich podlial troškou bieleho polosladkého vína; my sme mali v chladničke uloženú načatú fľašu „Husch Mendosino Chenin Blanc r. 2012“ s chuťou žltého melóna a zrelej marhule na podnebí, ktorá sa na tento účel prenáramne hodila
-
5
než sa vínko zredukovalo asi na ½, ďalších 6÷7´, pripravil som „anjelské vlasy“; na uvarenie týchto cestovín (255 g) „al dente“ postačujú 3÷4´ od bodu varu; vlastne čakanie na bod varu vody pre cestovinu „zožerie“ pri tomto „kuchtení“ najviac času
-
6
tekutina sa zredukovala, teraz som základ zalial šľahačkovou smotanou z krabičky, podľa chuti zasypal soľou, čerstvo mletým korením a čerstvo mletou borievkou-jalovcom, zmiešal, nechal prevrieť a „finito“,
-
7
do hotového hubového „liquid“ základu som preložil uvarené, scedené, ale nepremyté „anjelské vlasy“ a ½ pokrájaných lístočkov čerstvej petržlenovej a zelerovej vňate, jemne až nežne spoločne premiešal a hotovo! … mohol so servírovať!
-
8
na tanieri, ozdobené druhou polovicou pokrájaných lístočkov čerstvej vňaťky, to vyzerá tiež sympaticky. Jedlo bolo nielen lákadlom pre vizuálny kontakt, ale navyše aj sýte a chutné!
-
9
medzi dozrievajúcimi plodmi našeho citrónovníka sídlia už aj púčiky a kvety novej úrody
Diskusia k receptu