Ahojte varecháči, uvažujem nad kúpou odšťavovača, máte nejaké skúsenosti? Ktorý je dobrý? Ďakujem za info.
@zareagujDiskusie
- Kitchenguru: Kedy piecť vianočné slané pečivo? 0 zatiaľ bez komentárov
- Natascha1: Umývačka riadu mimo kuchyne 9 najnovší komentár včera 12:49
- Haji: Co dnes vaříte, pečete a uskladňujete? November 2024 170 najnovší komentár dnes 16:51
- Zuzanna17: Vianočné oblátky 6 najnovší komentár 11. októbra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? Október 2024 445 najnovší komentár 1. novembra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete a uskladňujete? November 2024 170 najnovší komentár dnes 16:51
- Mamka4: Kuchynské váhy 7 najnovší komentár včera 19:53
- Natascha1: Umývačka riadu mimo kuchyne 9 najnovší komentár včera 12:49
- Helca103: lenivá štítna žľaza 43 najnovší komentár 19. novembra 2024
- Elalea: Jazvečia masť 29 najnovší komentár 10. novembra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete a uskladňujete? November 2024 120 najnovší komentár dnes 16:51
- Natascha1: Umývačka riadu mimo kuchyne 9 najnovší komentár včera 12:49
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
- Orechový koláč s citronovo-žĺtkovou polevou
- Vajíčková nátierka so šunkou ideálna na sendviče +video
- Mrkvovo-cviklový šalát +fotopostup
- Indické Aloo gobi - karfiolovo-zemiakové karí s basmati ryžou
- Plnené žemle podľa Maroša Molnára
- Tvarohová žemľovka s opitými jablkami
- Jablkovo-hruškový crumble po brniansky +fotopostup
- Obrátené hovädzie rezne so syrom VIDEO
- Sýte jedlo za pár minút? Stavte na klobáskový guláš s fazuľou VIDEO
- Falošná držková z hlivy, polievka pre všetkých, ktorí sa hovädzím držkám vyhýbajú VIDEO
- Efektné kvetinky: Cesnakové hrianky, ako ste ich ešte nerobili VIDEO
- Banánový chlebík s brusnicami a bielou čokoládou VIDEO
- Nadýchané pivné cestíčko na vyprážanie rezňov, rýb, zeleniny aj húb VIDEO
- Pistáciová baklava rýchlo a jednoducho VIDEO
- Boli aj budú: 12 nesmrteľných retro zákuskov ako z cukrárne za minulého režimu
- TOP rebríčky: Najlepšie októbrové recepty, to je prehliadka koláčov. A tento vyhral na celej čiare
- Chutné spomienky: Lahôdky z bufetov a stánkov spred Nežnej revolúcie. Na tieto sme chodili pravidelne!
- Pečenie pre každého: 10 koláčov z kyslej smotany. Jednoduché rýchlovky z hrnčeka, aj kráľovské pre hostí
- Sacherka 8x inak: Upečte si slávny čokoládový dezert ako bábovku, muffiny, minitortičky alebo rezy
- Zahrajte sa na Pečie celé Slovensko: České koláče, pražské gule, slané torty. Upečte si ich aj vy, máme recepty, s ktorými všetko vyjde
- Prázdne regály: Aj vo vašom obchode chýbajú vajíčka? 10 koláčov, na ktoré žiadne nepotrebujete
Možno pomôže táto staršia diskusia:
varecha.pravda.sk/diskusie/odstavovac/3972-forum.html...
Ahoj. Tiež som tomu veľmi nechápala, tak som si to trosku v minulosti pozrela. Na anglických stránkach sa da nájsť oveľa viac ako na slovenských ale. Neviem ci to presne vysvetlím ale v jednoduchosti asi takto: zelenina a ovocie ma najviac vlákniny a vitamínov a ostatne dobre zložky v nich kým sú čerstvé. Hneď po rozrezani ovocia a zeleniny začnú strácať hodnotu. Takže čím dlhšie je ovocie rozrezane tým menej vitamínov a vláknin ma. Varením tiež tieto vitamíny a vlákniny stracaju. Stále sú dobré pre naše telo, ale majú menej dobrôt.
Veľa štúdií (ktoré niesu platene farmaciou) teraz dokazuje ze choroby (aj s rakovinou) sa dajú liečiť ovocím a zeleninou. Pre tela v zahraničíach kde sa ľudia stravujú na zlej strave bez ovocia a zeleniny a predvarených jedlách plných iných chemikálií. Tieto štúdia hovoria ze pre človeka je dôležité dostať do tela co najviac čerstvého ovocia a zeleniny (organických, pretože sa snažíme vylúčiť z tela všetké zle chemikálie a v neorganickom ovocí a zelenine sú chemikálie ktoré sú zlé pre naše telo, takže ich nechceme užívať s ovocím a zeleninou).
Rozdiel medzi džúsom a odstavovanim je ze do odstavneného džúsu sa ti zmesti oveľa viac vitamínov a vlaknin z ovocia a zeleniny. Ci tolko naše telo potrebuje je otázka. Ale ak je naše telo choré a potrebuje vylepšiť imunitu, alebo pomôcť pri chorobe vtedy asi ano.
Mám doma Philips,rovnaký ako pridala @dvorka
Prezradím Ti jeden dôvod prečo mať doma odšťavovač:-) pol roka som zo zdravotných dôvodov bola na tekutej strave,ktorú som musela aj pasirovat,takže dstavovac bol mojím každodenným pomocníkom.
Mám však pochybnosti o prospešnosti štiav z ovocia a zeleniny, ktoré sa predávajú v marketoch. Veď tie produkty prekonali stovky až tisícky km aby sa sem vôbec dostali a ktovie akými procedúrami prešli, aby cestu prežili. A tiež si myslím, že pri odšťavovaní prídu produkty do styku s kovom, s kyslíkom a podobne a ich hodnota sa znižuje. Preto si myslím, že najlepšie je schrúmať napr. jablko v prirodzenom stave. Ale nikomu svoj názor nevnucujem.
Dakujem Vsetkym za rady a skusenosti, spravim este prieskum Vami odporucanych vyrobkov a vyberiem, co kupim. Mame velku urodu jablk, chcem si robit aj cviklovu stavu, tak dufam, ze nebudem banovat
Ja úplne súhlasím. Jediný rozdiel je ze v odstavenom džúsy sa da vypiť džús aj z 10 jabĺk. Ale pri posedení by sa 10 jabĺk nedalo zjesť. Takže keď to človek potrebuje zjesť 10 jabĺk a 10 mrkiev ako pri niektorých liečenia ch, tak je to ľahšie odstaviť ako zjest 10 jabĺk a 10 mrkiev denne. Prepáčte s mekcenami, môj mobil si to prehadzuje ako chce. Niekedy sa mi to nedá zmeniť.
Presvedcili ma vyborne recenzie a skutocnost, ze sa jedna o snekovy, odstavovac, ktory zachovava v stave enzymy. je vyborny, robi huste stavy, ma nastavec aj na smotie a dokonca z mrayeneho o vocia vycaruje zmrzlinu.
Je pravda, ze treba zapocitat do denneho prijmu kaloricku hodnotu surovin. Ja odstavujem viac zeleninu,cviklu, mrkvu, zeler, pijem rano nalacno za pohar. Ovocne stavy striedmo.
Dlhé roky som používala klasický odstredivý odšťavovač, ktorý ma v minulosti stál niekoľko sto korún. Tento rok som sa po dlhom uvažovaní rozhodla, že si kúpim závitkový odšťavovač, s ktorým získate z ovocia a zeleniny viac šťavy a táto šťava si navyše zachová viac vitamínov.
Trh je skutočne plný a mne s výberom pomohli recenzie v tomto článku www.testado.sk/najlepsie-odstavovace/,...
pričom ja osobne som nakoniec zainvestovala do modelu Concept LO 7067.
Ja som vyberal tiež dlho a nakoniec som zvolil G21 Gracioso. Nízka hlučnosť, ani o polnoci nezobudím susedov, Ľahké a jednoduché čistenie po odšťavovaní.
Len tá cena je podľa mňa vysoká. To sa oplatí kúpiť keď to niekto s odštavovaním myslí naozaj vážne.
Prípadne ked chceš niečo pod 100eur tak Bosch MES 25 je dobrý.
Je to šnekový odšťavovač nemeckej výroby. Máte nejakú skúsenosť? V podstate som sa nedočítal o nejakých výrazných slabinách alebo nedostatkoch. Aj recenzie na Heureke sú pozitívne. Pozdáva sa mi aj 85 mm plniaci otvor. Mnohé majú menšie otvory, potom človek viac krája ako odšťavuje. :-) V tomto teste www.testmagazin.sk/snekove-odstavovace...
sa len spomína, že sa sitko občas upcháva pri niektorých druhoch plodín, čo majú zrnká. Ale také odšťavovať ani neplánujem.
Nemam skusenost. Ale bude babracka zakazdym to pucovat. Tak si to rozmysli.
Neviem sice, aky mas dovod na pitie stiav. Ale ja ovocie radsej zhryziem. Ked ho zjes cele, mas aj viac vlaknin. A na stavu z ovocia, tak to mozno aj z 5 kusov ovocia naraz vypijes,ma k tomu prisluchajuce mnozstvo cukrov!
Zo zeleniny, to je zase ine, napriklad taka mrkvickova stava je dobra.
Ale kym mam vsetky zuby, tak aj zeleninu hryziem ;-).
To je dobré odporúčanie. Ďakujem. No, v zásade by som chcel odšťavovať pre vlastnú spotrebu. Robiť si nejaké smoothie a podobne. Ale za tých pár dní som práve prišiel k tomu, že možno pôjdem len do nejakého výkonného smoothie mixéru. Ešte sa rozhodnem. Ale ďakujem.
Ja mam pri mojom robote nastavec - mixer, kde sa napriklad aj smoothie da spravit. Zo zaciatku som mixovala, ale poviem ti pravdu, ze som uz aj 3-4 roky smoothie nerobila.
Ale, samozrejme, mame kazdy nejake ine chutky, kazdy si kupi, co mu vyhovuje. Tak nech sa ti podari spravne vybrat :-).