Ahojte varecháči, uvažujem nad kúpou odšťavovača, máte nejaké skúsenosti? Ktorý je dobrý? Ďakujem za info.
@zareagujDiskusie
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Marec 2024 71 najnovší komentár včera 16:02
- Sracz: Blahoželanie k 80. výročiu 6 najnovší komentár 18. februára 2024
- Kristinaseda: Ako schudnúť, keď mi tak chutí jesť? 3 najnovší komentár 17. februára 2024
- Patricia317: Recept na bôčikovú paštétu 1 najnovší komentár 12. februára 2024
- Malina: Panvica 5 najnovší komentár 5. marca 2024
- Fialka49: Vaječný likér ako liek 12 najnovší komentár včera 20:04
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Marec 2024 71 najnovší komentár včera 16:02
- Cesminaz: Obľúbené miesta a zaujímavé jedlá 201 najnovší komentár 16. marca 2024
- Haji: Co dnes vaříte? (17) 287 najnovší komentár 8. marca 2024
- Ronduska: Tassimo Bosch kavovar 13 najnovší komentár 8. marca 2024
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Marec 2024 53 najnovší komentár včera 16:02
- Malina: Panvica 1 najnovší komentár 5. marca 2024
Zážitky
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Ako si doplniť energiu rýchlym snackom 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Strava po športe večer 0 zatiaľ bez komentárov
- Janger: Sledovať líšku v nore... 238 najnovší komentár 8. januára 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
- Stefanm: Opitá vianočka . 14 najnovší komentár 20. júna 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
- Lístkové košíčky so šunkou, syrom a s vajíčkom +video
- Trhací chlebík s medvedím cesnakom a parmezánom +fotopostup
- Pečená mrkva s bryndzovým dipom
- Ázijské karfiolové špízy
- Linecké koláčiky s citrónovou plnkou lemon curd +fotopostup
- Moje obyčajné rožky +fotopostup
- Calzone - výborná uzavretá pizza +video
- Super finta, ako jednoducho vyvaľkať cesto na štvorec či obdĺžnik VIDEO
- Francúzske zemiaky s klobáskou a so špekáčikmi VIDEO
- Rýchle croissanty z lístkového cesta VIDEO
- Banánové osie hniezda so škoricou a s čokoládou VIDEO
- Kuracie prsia v medovo-horčicovej omáčke VIDEO
- Višňové rezy so šľahačkou a s čokoládou VIDEO
- Lístkové košíčky so šunkou, syrom a s vajíčkom VIDEO
- Vyladená dvojica: Domáce banány v čokoláde a ďalších 8 dezertov pre všetkých, ktorí ich ľúbia
- Vajíčka natvrdo: Zelený prstenec okolo žĺtka - chybička krásy alebo zdravotné riziko?
- Sladké tajomstvo: Schovajte mrkvu do koláča. 9 receptov, v ktorých ju budú všetci milovať
- Legendárne halušky: S vajíčkom aj bez, so surovou aj dusenou kyslou kapustou. Takto sa varia strapačky v slovenských rodinách
- Mleté mäso: 10x čevapčiči, ktoré máme najradšej s horčicou a cibuľou
- Skúste to ako oni: Toľko prešľapov pri varení cestovín? Toto Taliani pri ich príprave nikdy nerobia
- Ak máte pochybnosti: Môže sa jesť červená repa aj surová?
Možno pomôže táto staršia diskusia:
varecha.pravda.sk/diskusie/odstavovac/3972-forum.html...
Ahoj. Tiež som tomu veľmi nechápala, tak som si to trosku v minulosti pozrela. Na anglických stránkach sa da nájsť oveľa viac ako na slovenských ale. Neviem ci to presne vysvetlím ale v jednoduchosti asi takto: zelenina a ovocie ma najviac vlákniny a vitamínov a ostatne dobre zložky v nich kým sú čerstvé. Hneď po rozrezani ovocia a zeleniny začnú strácať hodnotu. Takže čím dlhšie je ovocie rozrezane tým menej vitamínov a vláknin ma. Varením tiež tieto vitamíny a vlákniny stracaju. Stále sú dobré pre naše telo, ale majú menej dobrôt.
Veľa štúdií (ktoré niesu platene farmaciou) teraz dokazuje ze choroby (aj s rakovinou) sa dajú liečiť ovocím a zeleninou. Pre tela v zahraničíach kde sa ľudia stravujú na zlej strave bez ovocia a zeleniny a predvarených jedlách plných iných chemikálií. Tieto štúdia hovoria ze pre človeka je dôležité dostať do tela co najviac čerstvého ovocia a zeleniny (organických, pretože sa snažíme vylúčiť z tela všetké zle chemikálie a v neorganickom ovocí a zelenine sú chemikálie ktoré sú zlé pre naše telo, takže ich nechceme užívať s ovocím a zeleninou).
Rozdiel medzi džúsom a odstavovanim je ze do odstavneného džúsu sa ti zmesti oveľa viac vitamínov a vlaknin z ovocia a zeleniny. Ci tolko naše telo potrebuje je otázka. Ale ak je naše telo choré a potrebuje vylepšiť imunitu, alebo pomôcť pri chorobe vtedy asi ano.
Mám doma Philips,rovnaký ako pridala @dvorka
Prezradím Ti jeden dôvod prečo mať doma odšťavovač:-) pol roka som zo zdravotných dôvodov bola na tekutej strave,ktorú som musela aj pasirovat,takže dstavovac bol mojím každodenným pomocníkom.
Mám však pochybnosti o prospešnosti štiav z ovocia a zeleniny, ktoré sa predávajú v marketoch. Veď tie produkty prekonali stovky až tisícky km aby sa sem vôbec dostali a ktovie akými procedúrami prešli, aby cestu prežili. A tiež si myslím, že pri odšťavovaní prídu produkty do styku s kovom, s kyslíkom a podobne a ich hodnota sa znižuje. Preto si myslím, že najlepšie je schrúmať napr. jablko v prirodzenom stave. Ale nikomu svoj názor nevnucujem.
Dakujem Vsetkym za rady a skusenosti, spravim este prieskum Vami odporucanych vyrobkov a vyberiem, co kupim. Mame velku urodu jablk, chcem si robit aj cviklovu stavu, tak dufam, ze nebudem banovat
Ja úplne súhlasím. Jediný rozdiel je ze v odstavenom džúsy sa da vypiť džús aj z 10 jabĺk. Ale pri posedení by sa 10 jabĺk nedalo zjesť. Takže keď to človek potrebuje zjesť 10 jabĺk a 10 mrkiev ako pri niektorých liečenia ch, tak je to ľahšie odstaviť ako zjest 10 jabĺk a 10 mrkiev denne. Prepáčte s mekcenami, môj mobil si to prehadzuje ako chce. Niekedy sa mi to nedá zmeniť.
Presvedcili ma vyborne recenzie a skutocnost, ze sa jedna o snekovy, odstavovac, ktory zachovava v stave enzymy. je vyborny, robi huste stavy, ma nastavec aj na smotie a dokonca z mrayeneho o vocia vycaruje zmrzlinu.
Je pravda, ze treba zapocitat do denneho prijmu kaloricku hodnotu surovin. Ja odstavujem viac zeleninu,cviklu, mrkvu, zeler, pijem rano nalacno za pohar. Ovocne stavy striedmo.
Dlhé roky som používala klasický odstredivý odšťavovač, ktorý ma v minulosti stál niekoľko sto korún. Tento rok som sa po dlhom uvažovaní rozhodla, že si kúpim závitkový odšťavovač, s ktorým získate z ovocia a zeleniny viac šťavy a táto šťava si navyše zachová viac vitamínov.
Trh je skutočne plný a mne s výberom pomohli recenzie v tomto článku www.testado.sk/najlepsie-odstavovace/,...
pričom ja osobne som nakoniec zainvestovala do modelu Concept LO 7067.
Ja som vyberal tiež dlho a nakoniec som zvolil G21 Gracioso. Nízka hlučnosť, ani o polnoci nezobudím susedov, Ľahké a jednoduché čistenie po odšťavovaní.
Len tá cena je podľa mňa vysoká. To sa oplatí kúpiť keď to niekto s odštavovaním myslí naozaj vážne.
Prípadne ked chceš niečo pod 100eur tak Bosch MES 25 je dobrý.
Je to šnekový odšťavovač nemeckej výroby. Máte nejakú skúsenosť? V podstate som sa nedočítal o nejakých výrazných slabinách alebo nedostatkoch. Aj recenzie na Heureke sú pozitívne. Pozdáva sa mi aj 85 mm plniaci otvor. Mnohé majú menšie otvory, potom človek viac krája ako odšťavuje. :-) V tomto teste www.testmagazin.sk/snekove-odstavovace...
sa len spomína, že sa sitko občas upcháva pri niektorých druhoch plodín, čo majú zrnká. Ale také odšťavovať ani neplánujem.
Nemam skusenost. Ale bude babracka zakazdym to pucovat. Tak si to rozmysli.
Neviem sice, aky mas dovod na pitie stiav. Ale ja ovocie radsej zhryziem. Ked ho zjes cele, mas aj viac vlaknin. A na stavu z ovocia, tak to mozno aj z 5 kusov ovocia naraz vypijes,ma k tomu prisluchajuce mnozstvo cukrov!
Zo zeleniny, to je zase ine, napriklad taka mrkvickova stava je dobra.
Ale kym mam vsetky zuby, tak aj zeleninu hryziem ;-).
To je dobré odporúčanie. Ďakujem. No, v zásade by som chcel odšťavovať pre vlastnú spotrebu. Robiť si nejaké smoothie a podobne. Ale za tých pár dní som práve prišiel k tomu, že možno pôjdem len do nejakého výkonného smoothie mixéru. Ešte sa rozhodnem. Ale ďakujem.
Ja mam pri mojom robote nastavec - mixer, kde sa napriklad aj smoothie da spravit. Zo zaciatku som mixovala, ale poviem ti pravdu, ze som uz aj 3-4 roky smoothie nerobila.
Ale, samozrejme, mame kazdy nejake ine chutky, kazdy si kupi, co mu vyhovuje. Tak nech sa ti podari spravne vybrat :-).