Ahojte varecháči, uvažujem nad kúpou odšťavovača, máte nejaké skúsenosti? Ktorý je dobrý? Ďakujem za info.
@zareagujDiskusie
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? August 2025 33 najnovší komentár dnes 11:05
- Veronkahof: Oškvarkové pagáče 0 zatiaľ bez komentárov
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Júl 2025 706 najnovší komentár včera 09:39
- Daniela15: Suché zapekané cestoviny 4 najnovší komentár 9. júla 2025
- Haji: Prosím, víte někdo o Tamar? 2 najnovší komentár 30. júna 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? August 2025 33 najnovší komentár dnes 11:05
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Júl 2025 706 najnovší komentár včera 09:39
- Cesminaz: Obľúbené miesta a zaujímavé jedlá 208 najnovší komentár 31. júla 2025
- Mimka946: Platkova želatina 9 najnovší komentár 29. júla 2025
- Petra5: Dusenie mäsa 7 najnovší komentár 17. júla 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Júl 2025 162 najnovší komentár včera 09:39
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? August 2025 33 najnovší komentár dnes 11:05
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Babinka: Domace cestoviny - do kazdej rodiny :) 35 najnovší komentár 26. júla 2025
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Strúhaný tvarohový koláč s višňami podľa Petry Tóthovej VIDEO
-
Čo so zvyškom paradajkového pretlaku v konzerve? Toto urobí správna gazdinka VIDEO
-
Už ste o tom počuli? Túto účinnú zbraň proti otravnému hmyzu na balkóne má doma každý VIDEO
-
Nepečená strecha s mascarpone a ovocím VIDEO
-
Kuracie rezančeky s pestrou zeleninou VIDEO
-
Jednoduchý trik, ako šikovne dávkovať lepkavé suroviny VIDEO
-
Ľahučká maková bublanina s ovocím VIDEO
-
Ako od Balatonu: Tradičné, zemiakové, bez kysnutia aj podľa Juraja Baču. 10 receptov na tie najlepšie langoše
-
Rýchle varenie: 13x špagety s letnou zeleninou. Spravte k nim omáčku z cukiet, paradajok či baklažánu, nikto nebude protestovať
-
Keď ju nestíhate jesť: Bohatá úroda cukiet? Toto sú spôsoby, ako ich spracovať, aby vydržali dni, týždne aj mesiace
-
Jednoduché pečenie: Žiadne miesenie, šľahanie ani vaľkanie cesta. 10 receptov na mrveničkové koláče s ovocím
-
Letný obed: 12x zeleninový prívarok s klobáskou, vajíčkom či fašírkou. Takto určite zasýti každého
-
To najlepšie na leto: 11 receptov na fantastické ovocné rolády. Keď si upečiete, neoľutujete!
-
14 tipov, čo urobiť z karfiolu: Od polievky, parikáša, placiek až po zapekaný či vyprážaný. A podržte sa, upečiete z neho aj dezert!
Možno pomôže táto staršia diskusia:
varecha.pravda.sk/diskusie/odstavovac/3972-forum.html...
Ahoj. Tiež som tomu veľmi nechápala, tak som si to trosku v minulosti pozrela. Na anglických stránkach sa da nájsť oveľa viac ako na slovenských ale. Neviem ci to presne vysvetlím ale v jednoduchosti asi takto: zelenina a ovocie ma najviac vlákniny a vitamínov a ostatne dobre zložky v nich kým sú čerstvé. Hneď po rozrezani ovocia a zeleniny začnú strácať hodnotu. Takže čím dlhšie je ovocie rozrezane tým menej vitamínov a vláknin ma. Varením tiež tieto vitamíny a vlákniny stracaju. Stále sú dobré pre naše telo, ale majú menej dobrôt.
Veľa štúdií (ktoré niesu platene farmaciou) teraz dokazuje ze choroby (aj s rakovinou) sa dajú liečiť ovocím a zeleninou. Pre tela v zahraničíach kde sa ľudia stravujú na zlej strave bez ovocia a zeleniny a predvarených jedlách plných iných chemikálií. Tieto štúdia hovoria ze pre človeka je dôležité dostať do tela co najviac čerstvého ovocia a zeleniny (organických, pretože sa snažíme vylúčiť z tela všetké zle chemikálie a v neorganickom ovocí a zelenine sú chemikálie ktoré sú zlé pre naše telo, takže ich nechceme užívať s ovocím a zeleninou).
Rozdiel medzi džúsom a odstavovanim je ze do odstavneného džúsu sa ti zmesti oveľa viac vitamínov a vlaknin z ovocia a zeleniny. Ci tolko naše telo potrebuje je otázka. Ale ak je naše telo choré a potrebuje vylepšiť imunitu, alebo pomôcť pri chorobe vtedy asi ano.
Mám doma Philips,rovnaký ako pridala @dvorka
Prezradím Ti jeden dôvod prečo mať doma odšťavovač:-) pol roka som zo zdravotných dôvodov bola na tekutej strave,ktorú som musela aj pasirovat,takže dstavovac bol mojím každodenným pomocníkom.
Mám však pochybnosti o prospešnosti štiav z ovocia a zeleniny, ktoré sa predávajú v marketoch. Veď tie produkty prekonali stovky až tisícky km aby sa sem vôbec dostali a ktovie akými procedúrami prešli, aby cestu prežili. A tiež si myslím, že pri odšťavovaní prídu produkty do styku s kovom, s kyslíkom a podobne a ich hodnota sa znižuje. Preto si myslím, že najlepšie je schrúmať napr. jablko v prirodzenom stave. Ale nikomu svoj názor nevnucujem.
Dakujem Vsetkym za rady a skusenosti, spravim este prieskum Vami odporucanych vyrobkov a vyberiem, co kupim. Mame velku urodu jablk, chcem si robit aj cviklovu stavu, tak dufam, ze nebudem banovat
Ja úplne súhlasím. Jediný rozdiel je ze v odstavenom džúsy sa da vypiť džús aj z 10 jabĺk. Ale pri posedení by sa 10 jabĺk nedalo zjesť. Takže keď to človek potrebuje zjesť 10 jabĺk a 10 mrkiev ako pri niektorých liečenia ch, tak je to ľahšie odstaviť ako zjest 10 jabĺk a 10 mrkiev denne. Prepáčte s mekcenami, môj mobil si to prehadzuje ako chce. Niekedy sa mi to nedá zmeniť.
Presvedcili ma vyborne recenzie a skutocnost, ze sa jedna o snekovy, odstavovac, ktory zachovava v stave enzymy. je vyborny, robi huste stavy, ma nastavec aj na smotie a dokonca z mrayeneho o vocia vycaruje zmrzlinu.
Je pravda, ze treba zapocitat do denneho prijmu kaloricku hodnotu surovin. Ja odstavujem viac zeleninu,cviklu, mrkvu, zeler, pijem rano nalacno za pohar. Ovocne stavy striedmo.
Dlhé roky som používala klasický odstredivý odšťavovač, ktorý ma v minulosti stál niekoľko sto korún. Tento rok som sa po dlhom uvažovaní rozhodla, že si kúpim závitkový odšťavovač, s ktorým získate z ovocia a zeleniny viac šťavy a táto šťava si navyše zachová viac vitamínov.
Trh je skutočne plný a mne s výberom pomohli recenzie v tomto článku www.testado.sk/najlepsie-odstavovace/,...
pričom ja osobne som nakoniec zainvestovala do modelu Concept LO 7067.
Ja som vyberal tiež dlho a nakoniec som zvolil G21 Gracioso. Nízka hlučnosť, ani o polnoci nezobudím susedov, Ľahké a jednoduché čistenie po odšťavovaní.
Len tá cena je podľa mňa vysoká. To sa oplatí kúpiť keď to niekto s odštavovaním myslí naozaj vážne.
Prípadne ked chceš niečo pod 100eur tak Bosch MES 25 je dobrý.
Je to šnekový odšťavovač nemeckej výroby. Máte nejakú skúsenosť? V podstate som sa nedočítal o nejakých výrazných slabinách alebo nedostatkoch. Aj recenzie na Heureke sú pozitívne. Pozdáva sa mi aj 85 mm plniaci otvor. Mnohé majú menšie otvory, potom človek viac krája ako odšťavuje. :-) V tomto teste www.testmagazin.sk/snekove-odstavovace...
sa len spomína, že sa sitko občas upcháva pri niektorých druhoch plodín, čo majú zrnká. Ale také odšťavovať ani neplánujem.
Nemam skusenost. Ale bude babracka zakazdym to pucovat. Tak si to rozmysli.
Neviem sice, aky mas dovod na pitie stiav. Ale ja ovocie radsej zhryziem. Ked ho zjes cele, mas aj viac vlaknin. A na stavu z ovocia, tak to mozno aj z 5 kusov ovocia naraz vypijes,ma k tomu prisluchajuce mnozstvo cukrov!
Zo zeleniny, to je zase ine, napriklad taka mrkvickova stava je dobra.
Ale kym mam vsetky zuby, tak aj zeleninu hryziem ;-).
To je dobré odporúčanie. Ďakujem. No, v zásade by som chcel odšťavovať pre vlastnú spotrebu. Robiť si nejaké smoothie a podobne. Ale za tých pár dní som práve prišiel k tomu, že možno pôjdem len do nejakého výkonného smoothie mixéru. Ešte sa rozhodnem. Ale ďakujem.
Ja mam pri mojom robote nastavec - mixer, kde sa napriklad aj smoothie da spravit. Zo zaciatku som mixovala, ale poviem ti pravdu, ze som uz aj 3-4 roky smoothie nerobila.
Ale, samozrejme, mame kazdy nejake ine chutky, kazdy si kupi, co mu vyhovuje. Tak nech sa ti podari spravne vybrat :-).