Medové rezy s karamelovou plnkou fotorecept
Foto: olinecka
Medový zákusok, ktorý poteší pri každej príležitosti, si pripravíte podľa môjho receptu, s ktorým sa chcem podeliť.
porcií
príprava
na 190 °C
Suroviny
Medové cesto: | |
300 g |
|
100 g |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 ČL |
|
3 PL |
|
50 g |
|
1 PL |
|
Krém: | |
1 konzerva (uvarené) |
|
250-300 g |
|
250 ml |
|
1 bal. (v prášku) |
|
Na potretie: | |
|
Postup
-
1
Medové pláty: Všetky suroviny dáme do misy, zmiešame a vypracujeme hladké cesto. Cesto hneď preložíme na pomúčenú pracovnú dosku, rozdelíme na dve časti a každú rozvaľkáme natenko. Plech (30x40 cm) vymastíme maslom, vysypeme hladkou múkou a cesto prenesieme pomocou valčeka. Rúru predhrejeme na 190 stupňov pečieme 8-10 minút do zlatista. Takto upečieme aj druhý plát cesta.
-
2
Upečené medové pláty a suroviny na krém. Salko som varila deň predtým.
-
3
Krém: V mlieku rozhabarkujeme pudingový prášok a za stáleho miešania uvaríme hustý puding, ktorý zakryjeme potravinovou fóliou a necháme vychladnúť.
-
4
Zmäknuté maslo vymiešame do hladka spojíme po častiach s vopred uvareným Salkom. Následne po lyžiciach pridáme vychladnutý puding.
-
5
Medové pláty upravíme na rovnako veľké. Krém rozotrieme na pripravený spodný korpus, na krém položíme druhý medový korpus. Zľahka pritlačíme.
-
6
Pláty naplnené krémom prekrojíme na dve rovnaké časti. Jednu potrieme lekvárom.
-
7
Na lekvár položímíme druhú časť korpusu naplneného krémom, zľahka pritlačíme a dáme do chladničky stuhnúť.
-
8
Po stuhnutí pokrájame na rezy a ozdobíme podľa seba. Dobrú chuť.
Medové pláty si môžeš upiecť v predstihu nechám na plechu, zakryjem...Ja to viem urobiť skoro vždy a tak len krém a lekvár...Som rada, že sa recept páči a našla si sivčas prečítať a poslať komentár... Ďakujem.
Netreba sa báť upiecť... ďakujem za príjemný komentár.