Omeleta s brokolicou a kuracím mäsom fotorecept
Foto: tejaja
Omeleta je rýchlo pripravené a chutné jedlo. Na večeru ako stvorené. Ak ju naplníme vhodnou zmesou, uspokojí aj náročnejšieho stravníka.
porcia
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Brokolicu nakrájame na menšie kúsky, kuracie prsia nakrájame na tenké rezance.
- 2
Na oleji orestujeme mäso, po zatiahnutí pridáme brokolicu, nastrúhame kurkumu so soľou a za občasného premiešania restujeme 10 minút.
- 3
Medzitým pripravíme omeletu. Vajcia v miske prešľaháme so štipkou soli a korením.
- 4
Maslo dáme nahriať na panvicu. Vylejeme vajcia a niekoľko sekúnd počkáme.
- 5
Potom vajcia vidličkou alebo lopatkou trocha načechráme (jemne rozrušíme), čím zabezpečíme, že omeleta bude jemná, vzdušná a nebude z nej tuhá placka. Chvíľku pečieme, potom otočíme a opečieme z druhej strany.
- 6
Keď je omeleta upečená, ohrev vypneme. Na polovicu omelety dáme zmes kuraciny a brokolice, omeletu prehneme a presunieme na tanier.
- 7
Ihneď podávame ozdobené pažítkou a paradajkou.
Tiež vaječná omeleta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu